Stiri Auto

Pregateste-ti masina pentru concediu

Perioada concediilor se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si perioada in care majoritatea romanilor folosesc masina personala pentru a se deplasa la locatia dorita. Masina personala este cea mai folosita metoda de transport in timpul acestui sezon si este preferata din motive evidente, puteti sa va faceti programul cum doriti, volulum de bagaje pe care puteti sa-l luati este net superior iar confortul fata de transportul public este ridicat.

Inainte de a pleca la orice drumetie mai lunga cu masina personala insa, este mai mult decat recomandat sa faceti o inspectie tehnica atenta pentru a fi siguri ca starea autoturismului ofera siguranta necesara pentru condus.

O componenta importanta ce trebuie analiza intr-un mod frecvent o reprezinta anvelopele. Cauciucurile auto sunt o componenta esentiala, iar analiza lor va garanteaza siguranta condusului. La ce sa fiti atent mai exacti cand analizati starea cauciucurilor:

  • inaltimea profilului

In prezent, legislatia auto in vigoare stipuleaza ca limita minima de inaltime a profilui este de 1.6mm. Sub acel prag, pneurile nu mai sunt considerate sigure si nu mai ofera performanta necesara pentru condus. Inspectati atent starea anvelopelor si daca sunt uzate, cumparati de urgenta anvelope noi.

  • starea flancului

In timp, datorita socurilor mecanice la care sunt supuse anvelopele cand luati gropi cu ele sau mergeti cu viteza pe drumuri neeasfaltate. Daca observati taieturi sau boalfe pe flanc, acestea scad drastic integritatea pneurilor si maresc riscul de explozie si de accidente nedorite. Cumparati anvelope noi daca situatia o cere

  • tipul de uzura

Trebuie sa fiti atenti si la modul in care este prezenta uzura pneurilor. Daca sunt uzate mai mult pe exterior sau pe interior, inseamna ca aveti defectiune la sistemul de directie. Acest tip de uzura neuniforma poate sa fie un dezavantaj major in special daca aveti masina cu tractiune integrala.

Aceste sfaturi sunt valabile indiferent de ce model de pneuri aveti, daca sunt anvelope iarna sau anvelope all season. Nu circulati cu anvelope auto intr-o stare precara pentru ca va pot pune in situatia limita.



Pregateste-ti masina pentru concediu