Stiri Auto

Pregateste-te pentru sezonul de vara

Sezonul cald se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si temperaturile ridicate. Odata cu schimbarea sezonului este important sa pregatiti masina pentru noile conditii de temperatura. Dupa sezonul rece, este mai mult decat recomandat sa faceti o inspectie atenta articulatiilor masinii pentru a depista eventuale defectiuni ce au aparut in timpul iernii si a le remedia.

De asemenea, o schimbare importanta ce trebuie facuta odata cu venirea caldurii o reprezinta montajul unor anvelope de vara potrivite. Mai exact, dupa ce temperatura medie creste peste 7 grade celsius, anvelopele de iarna devin foarte moi din cauza siliciului prezent in compozitia lor si nu mai ofera o performanta necesara unui condus sigur si lipsit de evenimente. Din aceasta cauza, montajul unor anvelope de vara este mai mult decat necesar pentru a putea conduce in siguranta pe timpul verii.

Daca aveti un set de cauciucuri vara ramas din sezonul trecut, este mai mult decat recomandat sa il inspectati atent pentru a depista eventuale nereguli. La ce sa fiti atent cand va uitati la anvelopele de anul trecut:

La ce sa fiti atenti:

  • gradul de uzura

Limita de uzura in prezent este de 1.6mm, sub acel prag de inaltime riscati atat siguranta condusului cat si o amenda contraventionala. Fiecare profil are anumiti martori de uzura prezenti pe banda de rulare. Daca observati o uzura proeminenta, se recomanda sa cumparati cauciucuri noi de urgenta si sa nu rulati cu acestea uzate peste masura.

  • tipu de uzura

Trebuie sa tineti cont si de faptu ca anvelopele trebuie sa se uzeze uniform. Daca observati o uzura neuniforma preponderent pe o parte a anvelopei inseamna ca aveti sistemul de directie defect. Este recomandat sa inspectati sistemul de directie si sa faceti directie, urmat de achizitia unor anvelope vara noi.

  • defecte majore

Acestea sunt defecte ce pot pune in pericol integritatea anvelopei precum taieturi pe margine, galme sau alte rupturi majore. Daca depistati defectiuni majore, tineti cont ca acestea pot dauna sigurantei si performantei condusului.

Prin urmare, tineti cont de starea pneurilor inainte de a le monta pe masina iar daca observati defectiuni majore, va recomandam sa montati anvelope noi si sa nu va riscati siguranta conducand pneuri second hand sau intr-o stare precara.



Pregateste-te pentru sezonul de vara