Stiri Auto

Porsche-ul in care a murit Paul Walker e posibil sa fi avut o defectiune mecanica de productie

Masina mortii, un Porsche Carrera GT in care actorul Paul Walker din Fast & Furious a decedat la impact si apoi a fost ars in totalitate, ar fi putut avea un defect mecanic, scrie presa americana de luni. Mai exact, ar putea fi vorba despre o scurgere de la lichidul de directie. Mecanicii care se ocupau de masina spun ca indiciile duc spre un defect de productie si nu unul aparut ca urmare a exploatarii autovehiculului.

Informatia a fost oferita presei de angajati ai lui Roger Rodas, fostul pilot care detinea un centru auto cu masini de lux, omul care s-a aflat la volan si a comis accidentul fatal cu Paul alaturi.

Magazinul auto al lui Roger, numit "Always Evolving", detinea acel Porsche Carrera GT si se ocupa de intretinerea masinii. Paul era de asemenea actionar la centrul auto al lui Roger.

Angajatii au declarat ca au vazut urme de lichid de directie pe strada, inainte sa inceapa urmele de cauciucuri de pe asfalt.

Cei de la Always Evolving spun ca sare in evidenta faptul ca nu exista urme de franare decat cu putin timp inainte de impact. Ei spun ca daca Roger ar fi pierdut controlul atunci urmele ar fi trebuit sa se intrepatrunda, insa ele sunt doar drepte. Mecanicii spun ca totul arata de parca soferul nu ar mai fi avut deloc control asupra directiei.

O alta suspiciune ridicata de cei de la AE este repeziciunea cu care s-a extins focul si in partea din fata a masinii. In mod normal, incendiul ar fi trebuit sa ramana in spate, acolo unde se afla motorul. De aceea, prezenta flacarilor in fata alimenteaza teoria unei scurgeri de lichid.

Cei de la AE spun ca masina in valoare de 500.000 de dolari nu a fost modificata in nici un fel. Carrera-ul GT detinut de Roger era condus foarte rar si defectul trebuie sa fie unul de productie.

"In plus, Roger era un pilot de inalta clasa. Chiar daca avea viteza mai mare, asa cum spune Politia, nu intra in discutie notiunea de a fi scapat controlul", mai spus cei de la AE.

Germanii din Grupul VAG, care detine o parte din Porsche, au creat in ultimii ani o multime de nemultumiri din cauze tehnice. In perioada 2005-2008, motoarele diesel 2.0 au avut un defect de fabricatie care le oprea din mers, fara nici un semn. Abia din 2010, VAG a hotarat sa schimbe piesele defecte (injectoarele), dar fara a anunta o rechemare in service pentru modele ca Skoda Octava, VW Passat sau Audi A4.

Paul Walker, actorul emblematic pentru fimul Fast & Furious, a murit intr-un Porsche Carrera GT, dupa un accident cauzat de Roger Rodas. Ambii au ramas blocati in masina dupa impact si au fost complet arsi, trebuind realizata identificarea dupa amprenta dentara. Paul se urcase in masina chiar in momentul in care Roger voia sa parcheze Porsche-ul. Cei doi au schimbat in ultimul moment planul si au decis sa faca un mic tur. La intoarcere s-a produs accidentul, filmat pe final de trecatori..



Porsche-ul in care a murit Paul Walker e posibil sa fi avut o defectiune mecanica de productie