Stiri Auto

Noi detalii despre scandalul lui Clarkson: criza de nervi de o jumatate de ora, intreg episodul povestit de o familie britanica

Apar in presa britanica noi detalii despre scandalul facut de Jeremy Clarkson, vedeta emisiunii Top Gear de la BBC, cu un producator. Totul a fost povestit de o familie care a asistat ingrozita la ceea ce s-a intamplat.

Patru membri ai aceleiasi familii au auzit cearta dintre Clarkson si colegul sau producator, care a dus la suspendarea prezentatorului. Vedeta Top Gear i-a spus ca il concediaza, pentru ca nu i-a adus de mancare la finalul unei zile de filmare.

Familia Ward este din orasul Leeds si a spus pentru postul tv Sky News ca Jeremy Clarkson a tipat aproape o jumatate de ora la Hotelul Simonstone, iar ei au fost socati de limbaj si de modul in care isi trata colegii. 

Ei sustin ca Jeremy Clarkson a criticat postul BBC, spunand ca "este din ce in ce mai rau". Unul dintre membrii familiei au realizat si imaginea de mai sus, ultima fotografie cu Clarkson la locul de munca Top Gear, pe moment cel putin, stand cu spatele si privind spre un viitor incert. 

Sue Ward, in varsta de 54 de ani, este receptionista la o unitate medicala si a spus ca vedeta Top Gear a folosit un limbaj socant la adresa unui angajat. "I-a spus ca nu si-a facut meseria cum trebuie, ca este ridicol pentru ca nu este nimic de mancare, iar intre toate cuvintele astea era plin de injurii. I-a spus ca isi va pierde locul de munca, ca o sa vada el ca va fi dat afara."

"Chiar si unei persoane nepotrivite la un loc de munca trebuie sa ii spui lucrurile astea asa intr-o maniera corespunzatoare", a spus Sue Ward. "Nu as fi vrut sa ascult acea conversatie, insa era intr-un loc public".

Fratele lui Sue, Bob Ward, in varsta de 60 de ani, a spus ca Jeremy Clarkson a venit la hotel alaturi de colegii coprezentatori, intr-un elicopter, in jurul orelor 9:30 seara si a refuzat sa i se faca poze.

"I-am spus, 'Am vreo sansa sa fac un selfie cu tine Jeremy?', iar el a spus, 'Nu, nu dupa ziua asta pe care am avut-o azi'."

La cateva minute, sotia lui Bob, Denise, 51 de ani, a spus ca a inceput sa auda tipete si injuratori, ceea ce le-a stricat toata seara. "Stateam acolo si ne imaginam, 'O sa vedem niste vedete', dupa care am ramas in stare de soc, pentru ca nu ne-am imaginat ca poate exista o persoana atat de nepoliticoasa", a spus ea.

"Erau numai injuraturi intinse pe minute bune la adresa acelui sarac om", a adaugat ea. 

Singurul fan al emisiunii Top Gear din acea familie, sotul lui Sue, Alan, 56 de ani, este in asentimentul celor peste 500.000 de oameni care au semnat petitia de revenire a lui Clarkson, suspendat de BBC. "Este necioplit, stim toti cum e, a mai avut probleme si va mai avea", a spus Alan. "Cred insa ca isi va continua munca, pentru ca nu exista Top Gear fara Clarkson."

Intre timp, Clarkson si-a schimbat descrierea de pe pagina sa de Twitter din "Sunt prezentator la BBC2 pentru emisiunea Top Gear", in "Sunt probabil prezentator la BBC2 pentru emisiunea Top Gear".

Reactiile la adresa acestei schimbari au fost de la "genial" pana la "in curand o sa pui la trecut acel verb din profilul tau".

Clarkson: pumn pentru potol

A aparut motivul neoficial pentru care gazda emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson, s-ar fi certat cu un producator. Din cate se spune, nu a fost vorba despre un conlict despre show, ci unul pe un motiv mult mai uman.  

Postul tv Sky afirma ca Jeremy Clarkson l-a pocnit pe unul dintre producatorii emisiunii Top Gear pentru ca acesta nu efectuase  comenzile pentru mancarea adusa de catering. Ramase fara mancare, instinctele primare ale lui Clarkson s-au manifestat violent.

Suspendare pentru Top Gear si Clarkson

Postul national britanic de televiziune BBC a anuntat marti seara ca a suspendat emisiunea auto Top Gear, alaturi de vedeta acesteia Jeremy Clarkson. Decizia vine ca urmare a unei dispute in care a fost implicat controversatul prezentator.

Un purtator de cuvant al BBC, a declarat ca "emisiune a fost suspendata din cauza unui scandal al lui Jeremy Clarkson cu un producator. Suspendarea ramane in vigoare pe durata unei anchete aflate in desfasurare. Nu a mai fost suspendat nimeni altcineva." "Emsiunea Top Gear de duminica nu va mai fi difuzata.

BBC nu mai face pe moment alte comentarii." Radio BBC a anuntat ulterior ca ultimele doua episoade din acest sezon al emisiunii Top Gear au fost de asemenea amanate. Emisiunea Top Gear este una dintre vedetele postului BBC, adunand anual peste 200 de milioane de euro in venituri din publicitate. Este si cea mai populara emisiune de la BBC 2, acolo unde aduna 5 milioane de telespectatori pe editie, duminica seara.

Nu este prima oara cand Clarkson este implicat in scandaluri. In 2014 s-a aflat in mijlocul unei controverse legate de rasism.

De ce nu isi permite BBC sa piarda Top Gear

- 350 de milioane de spectatori la nivel mondial
- Vandut in 214 tari - 3 milioane de abonati pe youtube
- 15 milioane de fani facebook
- 1,6 milioane de cititori ai revistei cu acelasi nume
- 4 milioane de vizitatori pe site, lunar
- 5 milioane de telespectatori pe editie la BBC 2, cea mai urmarita emisiune a postului 



Noi detalii despre scandalul lui Clarkson: criza de nervi de o jumatate de ora, intreg episodul povestit de o familie britanica