Stiri Auto

Land Rover va produce 16 modele noi pana in 2020

Constructorul britanic Land Rover vrea sa dea cu adevarat lovitura pe piata auto si promite nu mai putin de 16 modele noi pâna la finalul acestui deceniu.

Sprijiniti financiar de indienii de la Tata Motors, cei de la Land Rover continua sa produca doar masini de teren, pe care însa le vor împarti de acum înainte în trei categorii principale: masini de lux, de recreere si masini utilitare.

La categoria utilitarelor întrega productie va fi bazata pe viitoarea generatie de modele Defender, care vor fi lansate pe piata începând cu anul 2015.

Specialistii anticipeaza ca ar fi vorba de un model pick-up, un SUV cu cinci sau sapte locuri, toate acestea continuând liinia conceptului DC100.

În ceea ce priveste categoria masinilor destinate momentelor de recreere, Land Rover propune modelul Freelander în patru variante diferite. Este vorba de un SUV compact, cu cinci si sapte locuri. Pe acelasi segment se va încadra si Land Rover Discovery, model care se doreste a fi în viitor un competitor demn de luat în seama pentru seria M de la Mercedes si X5-ul produs de BMW.

Range Rover Evoque va deschide clasa masinilor de lux produse de Land Rover si este posibil ca acest segment sa fie completat cu un model ce va prezenta o caroserie mai voluminoasa.

Potrivit estimarilor preliminare piata SUV-urilor va atinge 22 de milioane de unitati în 2020, iar Lan Rover va acoperi 3% din aceasta nisa în conditiile în care britanicii si-au propus sa construiasca 600.000 de vehicule în fiecare an.

Mai mult de o sesime din aceste modele vor fi construite în China, unde Land Rover îsi propune sa investeasca 1.8 miliarde lire sterline într-o noua linie de productie, care într-o prima faza va putea realiza 130.000 de vehicule.

Pentru Land Rover piata din China este în prezent a doua ca importanta dupa Marea Britanie, iar în primele opt luni ale anului 2012 au fost vândute 47.975 de unitati, cu 85% mai mult decât în perioada similara a anului trecut.

Land Rover are 96 de dealeri autorizati în China, iar reteaua va fi completata cu alte 47 de showroom-uri.



Land Rover va produce 16 modele noi pana in 2020