Stiri Auto

Inspectia anvelopelor este importanta

Anvelopele sunt o componenta importanta a oricarui autoturism iar starea lor are o influenta majora in siguranta condusului si performanta necesara.

Este necesar sa inpsectati atent cauciucurile de pe autoturism cat si cele care urmeaza sa fie montate, daca sunt un set rams din anul trecut. Tinand cont ca  urmeaza sezonul cald si este necesar sa montati anvelope vara noi, este necesar sa inspectati cu atentie starea setului vechi de anvelope de vara.

Pentru a fi siguri ca ele isi pastreaza starea, este necesar sa le depozitati intr-un spatiu bine izolat, ferite de orice precipitatii sau de substante toxice sau usor inflamabile. Trebuie sa tineti cont insa ca defectiunile pot aparea si in timpul folosirii lor iar in momentul depozitarii acestea sa se accentueze din cauza presiunii constante si nefolosirii, de aceea este esential sa le verificati inainte de a le monta.

Fiti atent inainte de a monta cauciucuri vara

  • stare flancului pneurilor

Flancul poate suferi defectiuni din cauza socurilor mecanice la care au fost supuse in timpul folosirii, de ex cand luati gropi sau borduri cu viteza sau alte socuri de genul. Daca observati taieturi majore sau galme pe flanc, este un semnal ca pneurilor necesita o schimbare si trebuie sa montati cauciucuri vara noi rapid.

  • tipul de uzura si gradul ei

Legislatia auto in domeniu va obliga sa aveti un minim de inaltime a profilului de 1.4mm. Sub acel prag de inaltime, riscati atat amenda cat si suspendarea talonului, insa gradul de siguranta oferite de anvelope este minim. De asemenea, observati daca uzura este uniforma sau este doar pe interior sau exterior. Daca observati un astfel de uzura neuniforma, este un semn ca sistemul de directie este defect si aveti nevoie sa il reperati si sa cumparati cauciucuri de vara noi.

  • tipul de profil

Trebuie sa tineti cont ca legislatia auto in vigoare obliga sa aveti acelasi profil pe o axa a masinii. De asemenea, daca aveti o masina cu tractiune integrala, este mai mult decat recomandat sa aveti acelasi tip de profil pe toate cele 4 anvelope si cu acelasi grad de inaltime. O inaltime diferita pe pneuri poate induce in eroare sitemul de tractiune integrala.

Prin urmare, tineti cont de starea setului de cauciucuri vara inainte de a le monta inapoi. Profitati de timpul ramas si inspectati cu atentie anvelopele si daca este necesar, montati cauciucuri noi.



Inspectia anvelopelor este importanta