Stiri Auto

Gala Campionilor automobilismului romanesc la Palatul Parlamentului

Cei mai buni piloti ai automobilismului sportiv romanesc au fost sarbatoriti sambata seara, la Palatul Parlamentului, acolo unde a avut loc Gala Campionilor, organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Clujeanul Simone Tempestini, de curand oficial cetatean roman, a fost vedeta serii, acesta fiind premiat nu doar pentru al doilea titlu de campion national absolut la raliu, ci si pentru faptul ca a devenit primul reprezentant al automobilismului romanesc care castiga trofeul mondial in WRC Junior, divizia campionatului mondial unde s-au lansat Sebastian Loeb sau Sebastian Ogier.

Timisoreanul Bogdan Cuzma a obtinut in premiera trofeul pentru cel mai bun pilot din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop, in timp ce la karting, Andrei Tomescu a fost marele castigator al clasei regina KZ. Driftul, disciplina intrata din acest an sub egida FRAS, si Rally 2 au dat singurii campioni straini, pe bulgarul Stefan Stefanov, respectiv Romain Desire Marci Gilles, acesta din urma avandu-l drept copilot in etapele de Rally 2 pe Alin Lapadusa.

Campionii de la Off Road, Slalom Paralel, Autoslalom, Time Atack, Rally Cross si Rally Raid au fost ovationati la scena deschisa pentru rezultatele obtinute de-a lungul acestui sezon, presedintele Norris Mageanu tinand sa ii felicite pentru performanta. De asemenea, au fost rasplatiti cu trofee si partenerii care au sustinut motorsportul romanesc de-a lungul timpului.

”A fost un an foarte bun si vreau sa ii felicit pe toti implicati in lumea automobilismului sportiv romanesc pentru eforturile pe care le-au facut. Sunteti extraordinari si va multumesc pentru spectacolul senzational pe care l-ati realizat si si va doresc mult succes pentru sezonul viitor”, a declarat Mageanu.



Gala Campionilor automobilismului romanesc la Palatul Parlamentului