Stiri Auto

Fiica lui Paul Walker da in judecata Porsche pentru moartea tatalui sau

La doi ani distanta de la disparitia tragica dintre noi a actorului Paul Walker, cunoscut pentru rolul lui Brian O'Conner din celebra serie Fast & Furious, fiica acestuia s-a hotarat sa actioneze in judecata constructorul de automobile Porsche, afirmand ca masina sport in care a murit tatal sau avea numeroase carente de siguranta si productie. 

In varsta de 16 ani, Meadow Rain Walker sustine ca mortea tatalui sau a fost posibila nu din cauza vitezei excesive, asa cum a concluzionat ancheta politiei din Los Angeles, ci a survenit ca urmare a unor erori de constructie a modelului Porsche Carrera GT, informeaza publicatia franceza Le Figaro.

In cadrul procesului, fata lui Walker afirma ca "vehiculul era lipsit de sisteme de siguranta care de altfel exista pe alte masini ale altor producatori sau chiar pe masini Porsche mai ieftine. Aceste sisteme ar fi putut preveni accidentul sau, cel putin, l-ar fi ajutat pe Paul Walker sa supravietuiasca."

Documentul depus la tribunal insista pe faptul ca modelul 2005 de Carrera GT ar fi trebuit sa fie echipat cu sistem electronic de stabilitate (ESP) care ar fi protejat impotriva derapajelor. In acuzare se spune de asemenea ca masina era lipsita de bare de ranforsare la usile laterale si avea defecte niste garnituri de la rezervorul de combustibil. Fata lui Walker sustine ca materialul din care erau confectionate usile modelului Carrera GT in care se afla tatal sau erau realizate dintr-un material moale, mult inferior celui folosit la masinile de serie de pe piata.

Urmasa lui Paul Walker crede ca modelul in care tatal sau si-a pierdut viata prezinta deficiente la portieri si centurile de siguranta, acesta din urma fiind catalogate ca “defectuoase”.

“Concluzia este ca Porsche Carrera este o masina periculoasa”, a spus avocatul fiicei lui Paul Walker, si ca astfel de masini nu trebuie sa aiba permisiunea de a circula pe sosele. 

Procesul a fost introdus luni pe rol, in SUA, de catre Meadow Rain Walker. Ea afirma ca mai multe defecte au contribuit la moartea tatalui ei. 

[news-103032]

Avocatul familiei Walker, Jeff Milam, a declarat intr-un comunicat de presa publicat de CNN "la acest moment nu ar fi trebuit sa fim fara Paul Walker si prietenul sau, Roger Rodas."

Compania Porsche America de Nord, prin vocea lui Calvin Kim, a declarat ca inca nu a primit o notificare despre acest proces. "Asa cum am mai spus, suntem tristi atunci cand oricine are de suferit intr-o masina Porsche, dar credem ca autoritatile au stabilit clar ca tragicul accident a fost cauzat de o conducere imprudenta si a de viteza excesiva", a spus Kim. 

Walker, cunoscut mai ales in rolurile din seria filmelor "Fast & Furious" a decedat intr-un accident petrecut in statul american California, pe data de 30 noiembrie 2013. El se afla intr-o pauza de filmare. Avea 40 de ani. 

[news-102991]

In 2013, intreaga lume a fost socata de moartea lui Walker in acel Carrera GT. Actorul a luat foc de viu in masina, dupa ce derapase pe o strada din California si lovise un pom. Ancheta a stabilit ca modelul Porsche Carrera GT, condus de prietenul lui Walker - Rodas, a luat foc dupa un impact puternic la o viteza de peste 150 km/h, insa rezultatul anchetei nu este recunoscut de fiica lui Walker. Aceasta sustine ca masina in care se afla tatal sau nu rula in momentul accidentului cu mai mult de 100-115 km/h.

Nu putine voci au fost cele care au spus ca o astfel de masina nu trebuia sa ia astfel foc, atat de usor. Cauza derapajului ar fi fost niste separatoare metalice de sens plasate pe asfalt, in relief, insa acestea nu ar fi trebuit sa produca un derapaj atat de brutal asupra unei masini ca Porsche. 

Porsche a fost actionata in judecata in Statele Unite si de sotia lui Rodas, procesul debutand in mai 2014.

Kristine Rodas afirma in cadrul actiunii legale ca Porsche-ul Carrera GT al lui Paul si Roger avea piese necorespunzatoare la suspensie, ceea ce a dus la pierderea controlului masinii. In acte, ea spune ca Roger a incercat sa mentina masina pe drum, insa nu a putut redobandi controlul dupa ce a lovit un stalp. 

[news-106879]

Paul Walker si-a pierdut viata in timpul filmarilor pentru Fast and Furious 7, pelicula care a aparut pe marile ecrane in mai 2015 bucurandu-se de o audienta uriasa.

Cu un buget estimat de 190 milioane de dolari, filmul a adus pana in iulie 2015 incasari de peste 350 milioane de dolari. Numai in primul weekend s-au vandut bilete de 147 milioane de dolari, potrivit IMDB.



Fiica lui Paul Walker da in judecata Porsche pentru moartea tatalui sau