Stiri Auto

Dacia opreste din nou productia la uzina din Mioveni. O saptamana fara lucru in aprilie!

Constructorul de automobile Dacia a anuntat ca va opri productia timp de o saptamana in luna aprilie din cauza crizei de cipuri de la nivel mondial.

Anuntul vine la o zi dupa ce oficialii din Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor adusesera lamuriri cu privire la inceperea programului Rabla de innoire a parcului auto.

Dacia va suspenda activitatea la Uzina Vehicule in zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie, in timp ce la Uzina Mecanica si Sasiuri productia va fi oprita partial in 1, 2, 16, 28 și 29 aprilie, anunta Ziarul Financiar.

“Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra productiei. Conform estimarilor, varful acestui deficit de componente electronice ar putea fi in al doilea trimestru. Cea mai recenta estimare a Grupului, la nivel global, luand in calcul o recuperare a productiei in al doilea semestru, evalueaza un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul in curs”, anunta Dacia Comunicare.

In mod normal Dacia produce zilnic 1300 de masini in uzina de la Mioveni, unde se mai produc modelele Logan, Sandero Stepway si Duster.

Productia pentru Sandero clasic a fost mutata integral la fabrica din Maroc.

Modelul electric Spring anuntat acum pentru precomanda si care va putea fi livrat din luna septembrie este asamblat in China din cauza costurilor.



Dacia opreste din nou productia la uzina din Mioveni. O saptamana fara lucru in aprilie!