Stiri Auto

Dacia isi reia oficial activitatea

Sursă foto: https://www.facebook.com/DaciaRomania

Uzina de automobile de la Mioveni da startul revenirii vietii la normalul pe care il stiam inaintea intrarii in criza provocata de coronavirus.

Intr-o prima faza, la 21 aprilie, va fi reluata activitatea la Uzina Mecanica de Sasiuri cu 250 de muncitori si la Uzina Vehicule cu 190 de muncitori pe baza de voluntariat.

Comunicatul celor de la Dacia mai precizeaza ca ”din data de 4 mai vor redemara activitatile ambelor uzine”, anunta g4media.ro

Dacia i-a anunțat pe angajați că în uzină au fost stabilite reguli pentru evitarea contaminării cu coronavirus, mai precizeaza sursa citata.

Decizia Dacia de a relua activitatea nu este una singulara in spatiul european, fabrica Kia Motors din Slovacia reluandu-si deja activitatea in aceasta perioada dupa intreruperea din 23 martie.

”Nu ne ruinam economia din cauza a 800 de cazuri de gripa in fiecare zi, dar facem aste din cauza a 500 de persoane infectate cu coronavirus”, a spus Richard Sulik, ministrul slovac al Economiei, anunta Mediafax.Dacia isi reia oficial activitatea