Stiri Auto

Dacia are in plan un model "super low-cost"

Dacia Renault baga spaima in competitori, la finalul anului 2014. Succesul nebun cu modelele Logan si Duster ii fac pe francezi sa se gandeasca la nu mai putin de patru modele noi pentru la anul, dintre care unul "super low-cost", de 3.500 de euro.

Renault a creat cu Dacia senzatia in urma cu aproape 10 ani, cand a anuntat masina de 5.000 de euro. Nimeni nu vanduse asa ceva, nou, care sa si mearga. Iar Loganul a venit pe acel segment, chiar daca a costat undeva spre 5.500 de euro.

In 2015, Renault vrea sa mearga mai departe. Francezii studiaza patru noi posibile modele de masini ieftine: un sedan, un SUV, un hatchback si un model cu sapte locuri.

Nu este clar pe moment care dintre ele vor fi aduse efectiv pe piata si cine le va produce, Dacia sau Renault, si nici in ce fabrici.

Decizia se va lua in 2015, iar cele mai mari sanse se pare ca le are uzina din Tanger (Maroc), cea care deja produce Sandero, Lodgy si Dokker. Fabrica din Tanger este folosita pentru a exporta in tarile din lumea a treia, iar uzina din Pitesti are implementate standarde europene.

Noile modele, inclusiv cel mai ieftin de 3.500 de euro, nu se vor duce doar catre tarile sarace, ci si pentru Europa, continentul unde acest conceput introdus in premiera mondiala de Renault a avut mare succes, inclusiv in tara inventatorilor automobilelor, Germania.



Dacia are in plan un model "super low-cost"