Stiri Auto

Dacia a prezentat primele detalii si imagini cu noua masina Jogger. Va avea 7 locuri, o motorizare hibrid si 140 de cai putere

Sursă foto: https://twitter.com/Pablogutauto/

Modelul Jogger prezentat online si care va avea prima aparitie in cadrul Salonului Auto de la Munchen este prima masina Dacia cu motorizare hibrid.

Versiunea hibrid va fi insa disponibila abia din 2023, pana atunci pe piata urmand sa ajunga o versiunea imbunatatita a actualului motor de 1 litru prezent pe a treia generatie de Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Imbunatatita in sensul in care, daca in prezent motoarele TCE pe benzina dezvolta 90 de cai putere, noul Jogger se va bucura de 110 cai putere.

Un plus de putere absolut normal daca tinem seama de dimensiunile masinii, aceasta urmand a fi produsa in doua variante, de cinci si respectiv sapte locuri.

Practic, prin Jogger cei de la Dacia au inlocuit indragitul Logan MCV, dar si prea putin cautatele Dokker si Lodgy cu o masina care se doreste a fi una de familie pentru cele mai pretentioase gusturi in materie de spatiu si confort.

Potrivit reprezentantilor Dacia, modelul Jogger va avea un pret de pornire de 15.000 de euro pentru varianta Essential. Adica dotarile de bun simt pe care le regasim si la modelele existente in prezent pe piata, cum ar fi aer conditionat cu reglare manuala, oglinizi manuale, geamuri electrice doar pe fata etc.

Privit din fata, Jogger este identic cu noul Sandero Stepway (versiunea 3) lansat in urma cu un an si care a fost in luna iulie cea mai vanduta masina in Europa.

Cateva date tehnice despre Jogger

Versiunea cu cinci locuri va avea un portbagaj de 708 litri;

Pentru cei care opteaza pentru varianta cu sapte locuri portbagajul scade la 565 litri;

Volumul maxim poate ajunge la 1.819 litri, cu randul al doilea de scaune rabatat si randul trei complet eliminat;

Torpedoul promite un spatiu de 7 litri, cotiera centrala 1.3 litri, iar buzunarele usilor fata pot adaposti chiar si sticle de 1 litru;

Bordul este de asemenea identic cu cel existent pe versiunea 3 de Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Cu alte cuvinte, poate fi echipa cu sistemul multimedia Media Control, Media Display si Media Nav. Pentru ultimele doua variante este vorba de o tableta de 8 inch.

Motorizari

Doua versiuni anunta Dacia pentru modelul Jogger la lansare.

Este vorba de un motor nou TCE pe benzina care dezvolta 110 cai putere si 200 Nm disponibili la 2.900 rpm.

Al doilea motor este cel de 1 litru denumit ECO-G si care combina benzina cu o instalatie GPL montata direct din fabrica. Acesta dezvolta 100 de cai putere si se regaseste deja pe ultimele modele de Logan, Sandero si Sandero Stepway.

Din 2023, asa cum precizam si mai sus, Dacia Jogger va avea si un propulsor hibrid, primul din istoria constructorului de la Mioveni.

Va fi un propulsor E-Tech preluat din familia Renault si care este folosit de fratele mai mare pe modelele Megane si Captur.

Motorul va fi unul de 1.6 litri, cu 140 de cai putere, secondat de doua motoare electrice. Unul dintre acestea va avea rolul de starter-generator.

Noua masina Dacia Jogger va putea fi comandata incepand cu luna noiembrie a acestui an, ceea ce inseamna ca primele modele vor fi vazute pe sosele nu mai devreme de primele luni ale anului 2022.

Din cauza crizei mondiale a semiconductorilor care va continua si anul urmator timpii de asteptare la comenzi vor fi intre 4-6 luni in functie de dotari.

Spre exemplu, in 2021 la un model Sandero3 cu Media Nav comenzile din ianuarie-februarie au fost livrate in iunie si chiar iulie.

Dacia a introdus in primavara acestui an si optiunea de scaune incalzite pentru modelele deja existente in oferta.



Dacia a prezentat primele detalii si imagini cu noua masina Jogger. Va avea 7 locuri, o motorizare hibrid si 140 de cai putere