Stiri Auto

Dacia a prezentat noul Duster la Salonul Auto de la Frankfurt

Sursă foto: facebook.com/DaciaRomania/

Constructorul de automobile autohton Dacia si-a prezentat, marti, noul model Duster in cadrul prestigiosului Salon Auto de la Frankfurt, locul unde cele mai cunoscute marci de pe piata isi etaleaza an de an noile productii.

“Cu un design exterior complet nou și un interior redesenat pentru mai mult confort, Noul Duster este vedeta Dacia la Frankfurt! Echipat cu sistemele Multiview Camera și Hill Descent Control, aer condiționat automat și Keyless Access, noul model îți va oferi o nouă experiență a condusului!”, anunta cei de la Dacia in prezentarea noului Duster.

Dacia Duster va intra in productia de serie pana la finalul acestui an, primele unitati urmand a fi scoase pe piata la inceputul anului 2018.

Modelul Duster comercializat in prezent de Dacia are sapte motorizari disponibile, patru pe benzina (doua la 1.6 litri si alte doua la 1.2 litri), si alte trei diesel (1.5 litri). Toate acestea sunt asociate unei cutii manuale de viteze.

Noul Duster lansat la Frankfurt adauga la motorizarea diesel de 110 cai putere (versiunea 4X2) o cutie automata cu dublu ambreiaj EDC.

Iata cateva dintre modificarile aduse la noul Duster:

- roti de 17 inch (fata de 16 cum sunt in prezent);
- parbrizul mutat 100 mm mai in fata si cu o inclinare mai mare;
- modificarea blocului de lumini;
- senzori de parcare fata integrati in caroserie;
- scutul de protectie spate are dimensiuni mai mari decat cel al modelului existent acum pe piata.

Salonul Auto de la Frankfurt are loc in perioada 14-24 septembrie.

Preturi

La capitolul financiar cei de la Dacia au fost mai degraba scumpi la informatii, rezumandu-se la a  preciza ca pretul noului Duster va fi “la fel de accesibila”.

Ceea ce inseamna, analizand actuala oferta de la Dacia, ca pretul de pornire pentru noul Duster va fi undeva la 10.900 de euro pentru modelul cel mai sumar echipat si poate ajunge pana la aproape 14.000 de euro pentru modelul Laureate din gama.

Dacia a scos primul Duster pe piata in urma cu sapte ani si in tot acest interval a vandut peste un milion de unitati, devenind astfel cel mai comercializat model din istoria companiei.

sursa foto: facebook.com/DaciaRomania/



Dacia a prezentat noul Duster la Salonul Auto de la Frankfurt