Stiri Auto

Cum sa stochezi anvelopele pe perioada iernii

Odata cu venirea perioadei reci, fiecare sofer trebuie sa isi pregateasca masini pentru precipitatiile ce vin si temperaturile reduse. Este important sa va pregatiti pentru noile conditii meteo si sa montati anvelope de iarna potrivite imediat ce temperatura media scade sub 7 grade celsius. Sub acel prag termic, setul de cauciucuri de vara devin dure si nu mai ofera sustinerea necesara pentru un condus sigur si lipsit de evenimente nefericite. 

Este important sa va achizitionati anvelope de iarna din timp, pentru a evita agitatia creata in momentele dinainte zapezii, cand comenzile de pneuri sunt la un nivel ridicat si puteti risca astfel sa ramaneti cu masina blocata pana cand vi le montati. Nu se recomanda sa achizitionati anvelope second hand, starea lor neputand fi analizata concret si pot dupa scurt timp de la achizitionare sa apara fisuri sau crapaturi care se manifesta cand este presiune aplicata in anvelopa.

Odata cu schimbarea anvelopelor, ramane insa o intrebare la care multi soferi trebuie sa raspunda: unde stocam anvelopele de vara ramase? Este o intrebare importanta, pentru ca in timpul stocarii starea acestora se poate deterioara daca nu sunt respectate anumite indicatii simple si de baza. Indicatiile sunt menite sa prelungeasca durata de viata si pot fi respectate cu usurinta.

                   Sfaturi de stocare anvelope vara

  • nu le stocati in soare sau sub precipitatii

Pe cat de simplu poate suna, pe atat de multi soferi nu respecta acest sfat din cauza lipsei de spatiu. Nu se recomanda sa faceti asta, din cauza ca expunerea indelungata la soare si la precipitatii scade integritatea cauciucului sin timp apar fisuri meteo care pot duce la pierdere de presiune sau chiar la explozii cand sunt socuri mecanice majore.

  • nu stocati greutati majore peste acestea

O alta sugestie uneori ignorata, din cauza lipsei de spatiu. Este important sa nu stocati greutati majore peste anvelope cand sunt stocate, in special daca sunt jantate, integritatea cauciucului putand fi usor afectata si sa duca la explozii.

  • nu stocati anvelopele langa substante toxice

Cauciucul este o substanta care isi poate schimba forma sau compozitia in contact cu multe alte substante chimice. Aceasta sugestie este in special valabila in timpul iernii, cand sunt prezente substante inflamabile pentru aprins focul in jur.

Tineti cont de aceste sfaturi pentru a putea rula in siguranta cu anvelopele de vara cand le veti refolosi la venirea sezonului cald. 



Cum sa stochezi anvelopele pe perioada iernii