Stiri Auto

Cum alegi un set de anvelope de vara?

Anvelopele de vara sunt necesare pentru un condus in siguranta si performanta pe timpul verii. Acest fapt este demonstrat de catre toti expertii auto si jurnalistii din domeniu. Rularea cu anvelope de iarna dupa ce temperatura exterioara a crescut peste 7 grade celsius, are multe consecinte negative precum uzura prematura a profilelor de iarna, siguranta scazuta si o performanta mult diminuata.

Dupa ce am stabilit necesitatea unui set de anvelope vara pe timpul sezonului cald, ramane intrebarea, ce anvelope sunt potrivite pentru masina. Fiecare autoturism in parte are o gama variata de dimensiuni de anvelope ce pot fi montate fara sa fie afectata performanta si siguranta condusului. Aceste dimensiuni se regasesc cel mai simplu in cartea masinii, unde sunt omologate de catre RAR atunci cand se face prima data inspectia masinii.

Fiecare masina de asemenea un abtibild care se regaseste fie pe stalpul masinii, in interiorul torpedolui sau pe capacul de alimentare, unde sunt mentionate dimensiunile de anvelope recomandate de catre producator.

De obicei, acele dimensiuni sunt omologate de catre RAR si se regasesc si in cartea masinii, insa pot fi cazuri cand pe cartea masinii este omologata o singura dimensiune de anvelope, chiar daca pe masina pot fi montate mai multe. In acest caz, puteti monta pe masina o anumita dimensiuni omologata de catre producator si mai apoi sa mergeti la RAR pentru a o trece in cartea masinii.

Dupa ce stabiliti si dimensiunea necesara, urmeaza intrebarea, ce marca de anvelopa si profil sa alegeti? Inainte de a incepe procesul de achizitie propriu-zis, trebuie mai intai sa analizati la ce folositi masina cel mai des.

Conduceti des pe distante scurte in oras sau conduceti doar pe distante lungi? Folositi setul de cauciucuri vara in special pentru condus sportiv sau aveti un stil de condus preventiv? Sunteti interesati de un consum scazut de carburant sau de performanta ridicata?

Dupa ce veti raspunde la aceste intrebari puteti sa incepeti cautarea unui profil si sa faceti alegerea in functie de clasele de performanta. Daca va intereseaza performanta pentru setul de cauciucuri vara, alegeti o anvelopa cu clasa aderenta A sau cat mai apropiata. Daca doriti o rezistenta la rulare scazuta, alegeti un profil cu clasa de consum A sau cat mai apropiata.

Alegeti doar anvelope vara noi, cu garantie si certificat de calitate. Nu recomandam sa montati anvelope second hand pe masina intr-o stare precara, riscurile de accident fiind marite.



Cum alegi un set de anvelope de vara?