Stiri Auto

Cel mai mare eveniment de drift din Europa de Est, pe 25-26 iunie la Bucuresti

Peste 60 de piloti din Romania, Ucraina, Turcia, Polonia, Italia, Ungaria si Bulgaria vor lua startul la cel mai mare eveniment de drift din ultimii 5 ani organizat in Estul Europei, etapa a doua a Campionatului National 2016 powered by Amuse, care va avea loc in perioada 25-26 iunie in jurul Casei Poporului, si unde sunt asteptati aproximativ 30.000 de spectatori, anunta Romanian Drift Community printr-un comunicat.

Va fi cea mai mare desfasurare de forte la o competitie de profil organizata vreodata in Romania, iar maestrii derapajelor controlate vor initia driftul la o viteza de peste 150 de kilometri la ora intr-un unghi de 90 de grade. Circuitul va fi amenajat intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunilor Unite, cu punctul maxim de interes in Piata Francofoniei, acolo unde se vor executa cele mai agresive manevre de pilotaj din istoria motorsportului romanesc.

"Cu siguranta este evenimentul pe care il asteapta toti impatimitii acestui sport si nu numai. Driftul reuseste sa atraga zeci de mii de spectatori la competitiile din Japonia si SUA, iar acum, la Bucuresti, cred ca ne vom apropia din punct de vedere organizatoric cu un astfel de concurs. Va fi cel mai mare traseu din istoria acestui sport in Romania", a declarat Denis Manea, presedintele Comisiei de Drift din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Printre cei care vor lua startul in competitia de la Bucuresti se numara ungurul Marton Zoltan, multiplu castigator in King of Europe, ucraineanul Dimitryi Illyuk, triplu campion national si castigatorul Campionatului Europei de Est in 2014, bulgarul Stefan Stefanov, castigatorul International Drift Grand Prix de anul acesta, dar si turcul Timur Pomak, campionul Turkish Drift Series. Favoritul romanilor ramane Calin Ciortan, cel mai bine cotat pilot autohton al momentului, si care are in palmares doua titluri de campion european pe echipe.

De altfel, cei mai buni piloti romani vor fi prezenti pe grila de start a evenimentului de pe 25-26 iunie in frunte cu campionul national en-titre Sorin Ene, instructorii Academiei de Drift, Gabi Imre si Marius Mitrache, castigatorul primei etape din acest sezon, Razvan Fratianu, castigatoarea Queen of Europe 2014, Ramona Rusu, cel mai tanar pilot roman de drift, Alin Gradinaru, dar si Iulian Jumuga, Catalin Trifan, Ilarion Grigorici, Alex Ciulean, Radu Moise, Radu Vaduva, Istvan Szabo, Catalin Olteanu sau sotii Corina si Daniel Popescu. De asemenea, au fost confirmati si cei mai buni 8 piloti bulgari ai momentului, printre care si Kristalina Stefanova, cea mai tanara femeie-pilot din lumea driftului mondial la doar 15 ani.

Pretul unui abonament pentru cele doua zile este de 40 de lei si poate fi achizitionat de pe Eventim si bilete.ro, in timp ce doar pentru calificarile de sambata un bilet costa 22 de lei, iar pentru “battle”-urile de duminica va putea fi cumparat cu 33 de lei.Cel mai mare eveniment de drift din Europa de Est, pe 25-26 iunie la Bucuresti