Stiri Auto

Care sunt cele mai comune dimensiuni de jante

Jantele sunt un accesoriu important pentru orice autoturism, iar rolul lor este atat tehnic cat si estetic. Un set de jante poate influenta considerabil toata experienta condusului, prin urmare, alegerea unui set este un proces laborios care are nevoie de multa atentie si informatii la zi pe care sa va bazati. 

Nu a fost mereu asa insa, jantele au fost un accesoriu de lux pe care putini soferi si le putea permite. Masinile de curse si cele din gama premium erau singurele care beneficiau de jante din aliaj sau magneziu, ce veneau in serii limitate si nu puteau fi configurate in nuante sau dimensiuni diferite.

Piata accesoriilor auto a evoluat insa considerabil, iar acum jantele auto sunt un accesoriu important pentru aspectul unei masini. Orice sofer are optiunea in prezent sa isi accesorizeze masina si sa ii schimbe aspectul dupa bunul plac. Exista sute de modele de jante, de la diferiti producatori si finisaje pentru orice gust si dimensiune.

In prezent, dorinta soferilor romani de a-si schimba jantele a inceput sa prinda contur, tot mai multi cautand modele aftermarket care sa completeze aspectul masinii lor. Bugetul pentru o astfel de achizitie depinde in principal de dimensiunea jantelor pe care doriti sa le achizitionati. Un set de jante R16, care este o dimensiune comuna in prezent, poate pleca de la 1200 RON per set, in functie de finisaj sau producator. Va prezentam o lista de dimensiuni comune la jante si pretul minim de la care pleaca un set, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati da doriti sa achizitonati unul.

  • jante aliaj 15, pret incepand de la 850 ron per set, in functie de finisaj si producator
  • jante tabla 15, pret incepand de la 400 ron per set
  • jante aliaj 16, pret incepand de la 1200 ron per set, in functie de finisaj, producator
  • jante tabla 16, pret incepand de la 600 ron per set
  • jante aliaj 17, pret incepand de la 1500 ron per set, in functie de finisaj, producator
  • jante tabla 17, pret incepand de la 1200 ron per set
  • jante aliaj 18, pret incepand de la 1600 ron per set, in functie de finisaj sau producator
  • jante tabla 18, nu se fabrica momentan
  • jante aliaj 19, pret incepand de la 1700 ron per set, in functie de finsaj sau producator
  • jante tabla 19, nu se fabrica momentan
  • jante aliaj 20, pret incepand de la 2100 ron per set, in functie de finisaj sau producator

Aceste sume sunt calculate in functie de o medie de jante de la diferiti furnizori si producatori. In unele cazuri preturile includ si transport la domiciliu, plus un kit de montaj format din inele de ghidaj sau capace de montaj. Fiecare model este testat in diferitii conditii pentru a garanta o rezistenta la uzura zilnica si uzura intensa care poate aparea in timpul condusului sportiv. Modelele ultrausoare sunt testate in special pentru o folosire intensa si au aplicate diferite straturi protectoare care sa garanteze rezistenta lor la temperaturi ridicate.

Jantele aftermarket garanteaza aceeasi calitate a condusului ca o janta conceputa de producator. Diferenta consta in multitudinea de modele disponibile, finisaje, culori si dimensiuni pentru orice autoturism in parte.



Care sunt cele mai comune dimensiuni de jante