Stiri Auto

Bordura ucigasa din mijlocul DN1 dispare. Se monteaza parapete de separare a sensurilor

Compania Nationala de Austrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) a anuntat sambata, 14 mai 2016, ca sectiunea de drum de la Pasajul Baneasa spre Otopeni va suferi modificari pentru siguranta participantilor la trafic. De la mijlocul lunii iunie, bordura ucigasa care a omorat pe 12 mai 2016 o femeie in varsta de 35 de ani, va incepe sa dispara si se va inlocui cu parapete din beton de separare a sensurilor.

In locul bordurii de pe DN1 se vor monta parapete de separare a sensurilor, a anuntat CNADR intr-un comunicat de presa, publicat sambata pe site-ul propriu. Lucrarea face parte dintr-un amplu proiect de 192 de kilometri, care prevede separarea sensurilor pe DN1 pe o lungime de 192 de kilometri, inca neinceput.

Parapetele din zona Baneasa - Otopeni sunt primii montati in cadrul acestui proiect.

Din comunicatul CNADR nu este clara insa tronsonul pe care se vor monta parapete mentionandu-se ca se vor pune parapete pe o distanta de 5 kilometri,  pe "sectorul Pasaj Baneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucuresti."

Asadar, nu este clar daca parapetele se vor opri la Centura Otopeni sau vor merge inclusiv in Otopeni, sa se uneasca la iesirea din aceasta localitate, aproximativ in zona Aeroportului, cu parapetele deja montati in anii anteriori. Daca parapetele se vor opri la Centura Otopeni, bordura ucigasa va ramane mai departe in Otopeni, o localitate nici ea scutita de accidente. Daca se va merge cu parapetele pana la Aeroport, toata bordura va disparea.

[news-119149]

Anuntul facut in week-end de CNADR vine la doua zile dupa accidentul mortal suferit de o mama de 35 de ani, care si-a pierdut viata in zona Ikea (Baneasa), dupa ce o masina a pierdut controlul si a intrat pe contrasens, zburand in aer dupa ce sarise pe bordura ucigasa. Accidentele cauzate de acea bordura au o serie lunga in ultimii ani, care de care mai urate cu oameni morti sau raniti.

Iata mai jos comunicatul CNADR:

CNADNR SA va incepe la mijlocul lunii iunie, anul current, lucrarile de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton pe DN 1. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat in data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare avand ca obiect “Achizitia si transportul parapetelor rigide prefabricate din beton" aferente drumurilor nationale si autostrazilor din administrarea companiei. Dupa semnarea acestui acord cadru, CNADNR a demarat formalitatile necesare emiterii catre furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton.

Aceasta comanda este necesara pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum national, si anume pe DN 1, sectorul Pasaj Baneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucuresti.

Intregul contract este pentru 192 km de drumuri nationale aflate in administrarea companiei. Mentionam ca CNADNR SA a inceput organizarea pentru inceperea lucrarilor pregatitoare necesare instalarii parapetelor rigide prefabricate din beton pentru separarea sensurilor de circulatie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participantilor la traficul rutier de a nu parasi platforma drumului

Acordul-cadru semnat are o durata de 2 ani si o valoare totala de 51.808.593,45 lei fara TVA, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat si venituri proprii si va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Directiile Regionale de Drumuri si Poduri. Acest contract a fost atribuit Asocierii KAMAROM PREFABRICATE DIN BETON S.R.L. - DUNAPREF S.A. (reprezentata, in calitate de Lider al Asocierii de KAMAROM PREFABRICATE DIN BETON S.R.L.).

?[news-119173]



Bordura ucigasa din mijlocul DN1 dispare. Se monteaza parapete de separare a sensurilor