Stiri Auto

Anvelope vara – Cand e cel mai indicat sa cumperi un set

Sezonul cald se apropie cu pasi rapizi si odata cu el si nevoia de a monta noi anvelope potrivite temperaturilor exterioare. In cazul sezonului cald, nu exista o obligativitate de montare a unor cauciucuri de vara potrivite precum in cazul anvelopelor de iarna, insa sunt necesare pentru un condus in siguranta si pentru o performanta ridicata.

Expertii recomanda ca atunci cand temperatura exterioara creste peste 7 grade celsius, sa montati un set de anvelope vara pe masina, pentru a profita in plin de puterea motorului si pentru un condus lipsit de evenimente.

Daca circulati cu anvelopele de iarna in timpul iernii, va supuneti la riscuri neprevazute si performanta masinii are de suferit. Aceste efecte negative sunt resimtite indiferent de stilul de condus pe care il aveti, fie el preventiv sau sportiv, situatiile in care sunteti nevoiti sa franati brusc fiind neprevazute. Distanta de franare este marita considerabil in cazul folosorii unor pneuri nepotrivite conditiilor atmosferice.

Dupa ce am clarificat aspectul necesitatii unor anvelope potrivite conditiilor de drum si cele atmosferice, ramane doar achizitia lor. Se recomanda sa montati pe masina doar anvelope in stare de functionare perfecta, fara galme, microfisuri sau taieturi pe flanc, care maresc riscul unei explozii considerabil.

Nu este recomandat sa cumparati cauciucuri doar dupa considerentul economic si sa alageti anvelope vara ieftine, fara sa tineti cont de clasele de performanta pe care le ofera. Analizati in detaliu profilul pe care doriti sa-l achizitionati si ce ofera el in comparatie cu stilul de condus si ce aveti nevoie de la o anvelopa.

Cand este cel mai rentabil sa cumparati anvelope vara?

Anvelopele de vara pentru noul sezon se produc in timpul iernii, prin urmare, daca tineti neaparat sa aveti o anvelopa cu data de fabricare recenta, va trebui sa astepti pana la inceputul noului sezon.

Pretul lor este redus si dupa terminarea sezonului de vara, si cand incepe noul sezon de iarna. Prin urmare, pretul lor este cel mai scazut inainte sau dupa terminarea sezonului. Daca le cumparati in acele perioade, costul lor nu este influentat de cererea foarte ridicata si aveti un timp de livrare rapid nefiind un numar ridicat de comenzi.

Cumparati-va anvelope vara online din timp, pentru a gasi un profil performant la un pret accesibil. Nu asteptati pana in utlima clipa, atunci cand temperaturile exterioare sunt ridicate considerabil pentru ca anvelopele de iarna se uzeaza mult mai intens cand sunt folosite in timpul verii.



Anvelope vara – Cand e cel mai indicat sa cumperi un set