Stiri Auto

Anvelope off road

Vehicule de teren au inceput sa devina foarte populare in randul soferilor romani datorita pozitie de condus foarte inalte si capabilitatii de a fi conduse in zone accidentate. Vehiculele off road sunt versatile, majoritatea putand fi folosite fara probleme si pe asfalt, nu doar pe teren accidentat.

Capacitatea lor de off road este data de mai multi factori precum, garda marita la sol, o suspensie imbunatatita care permite o rezistenta la socuri marita si in cazurile mai scumpe, diferential blocabil de pe o punte pe alta. In cazurile extreme, puntile sunt individuale si permit un unghi de cadere foarte larg, astfel permitand accesul in zone puternic afectate.

O componenta la fel de important in cazul masinile de teren, o reprezinta setul de anvelope off road. Cauciucurile sunt contactul pe care autoturismul il are cu zona de mers, prin urmare forma si starea lor influenteaza gradul de aderenta oferit. In cazul unor anvelope 4x4, este nevoia ca forma lor sa fie formata din blocuri de cauciuc pronuntate, care permit o prindere puternica in zonele cu teren accidentat.

Cu ce difera un set de anvelope off road fata de anvelope normale?

Cauciucul folosit in constructia anvelopei este unul mult mai dur, ce rezista la o forta mai ridicata si poate fi folosit in conditii de temperatura extrema. Blocurile de cauciuc sunt amplasate pe banda de contact intr-o forma ce maximizeaza aderenta si permite o eliminarea rapida a apei si a zapezii de pe suprafata de contact.

Exista anvelope off road extreme, care au un indice de zgomot si de consum crescut, datorita formei benzii de rulare care maximizeaza aderenta si nu pune accent pe folosirea pe asfalt. Exista si o forma de anvelope 4x4 cu riduri mai putin pronuntate, care permit o folosire normala pe asfalt, insa nu ofera aceeasi aderenta ridicata in zonele cu teren dezafectat puternic sau off road.

Este important sa stabiliti la ce folositi mai des autoturismul si sa cumparati anvelope off road in concordanta. Daca traversati des zone dezafectate, fara asfalt, este important sa aveti o aderenta ridicata pentru orice situatie. Daca traversati zone cu asfalt intermitent si terenul neasfaltat este in conditii optime pentru condus, puteti sa alegeti anvelope 4x4 cu riduri mai putin pronuntate.

Indiferent de ce alegeti, nu uitati sa optati pentru modelul potrivit si nu va lasati influnetati doar de pret, optand pentru anvelope ieftine care nu ofera performanta de care aveti nevoie.



Anvelope off road