Stiri Auto

Anvelope de vara: tot ce trebuie sa stiti despre ele

De ce ar trebui sa luati in considerare utilizarea anvelopelor de vara? Este o cerinta legala sa le folositi? In ce se deosebesc de anvelopele de iarna? Exista o multime de intrebari care va pot da dureri de cap. Asadar, am realizat acest ghid cuprinzator pentru a clarifica orice confuzie. Iata tot ce trebuie sa stiti despre anvelopele de vara.

De asemenea, pentru va ajuta sa luati o decizie finala, va asteptam pe AnveloSHOP.ro si AnvelopeMAG.ro pentru a consulta oferta completa de anvelope vara. Toate cauciucurile de vara sunt noi, beneficiaza de minim 2 ani garantie producator si sunt livrate gratuit in toata tara (la o comanda de minim doua anvelope).

Care este diferenta dintre anvelopele de vara si cele de iarna?

Anvelopele de vara difera de anvelopele iarna prin trei moduri cheie: continutul si tipul de material cauciuc, structura anvelopei si modelul benzii de rulare. Motivul principal pentru utilizarea anvelopelor de vara este acela ca acestea ofera performante optime pe drumuri la temperaturile ridicate, specifice sezonului cald. Anvelopele de vara sunt proiectate pentru a fi utilizate la temperaturi peste 7 ° C, in timp ce anvelopele de iarna sunt facute sa functioneze optim la temperaturi sub 7 ° C.

Astfel, anvelopele de vara au un compus din cauciuc mai ferm, care asigura aderenta si tractiunea pe drumuri uscate si umede. Design-ul benzii de rulare al anvelopelor de vara este diferit fata de cel al anvelopelor de iarna, ceea ce ajuta la facilitarea preciziei pe drumuri; santuri profunde pentru evacuarea rapida a apei, precum si o manevrabilitate sporita pe carosabil uscat. Cu toate acestea, ele tind sa se intareasca la temperaturi mai mici de 7 ° C, ducand in acest fel la o pierdere de performanta.

Anvelopele de iarna sunt produse cu un compus din cauciuc diferit care ramane suplu la aceste temperaturi mai scazute, pentru a mentine aderenta in sezonul rece. Au, de asemenea, profile mai adanci ale benzii de rulare pentru a imbunatati tractiunea pe gheata si zapada, precum si caneluri minuscule in banda, care ajuta la dispersarea apei si la prevenirea deraparii.

Ce se intampla daca folositi anvelope de iarna pe timp de vara?

Problema principala cu rularea anvelopelor de iarna in sezonul de vara este compromiterea performantei. Compusul de cauciuc al anvelopelor de iarna inseamna ca se uzeaza mai repede pe drumuri calde si uscate, ceea ce duce la necesitatea inlocuirii acestora mai repede. Veti remarca, de asemenea, ca manevrabilitatea si aderenta sunt mult reduse in comparatie cu anvelopele de vara, deoarece acestea sunt concepute in principal pentru drumuri reci, umede, inghetate sau inzapezite. Inlocuirea anvelopelor de iarna va poate reduce si consumul de combustibil in lunile de vara, daca rulati cu anvelope de vara.

Cum se depoziteaza anvelopele de iarna in timpul verii

Daca ati luat decizia de a monta anvelopele de vara, va trebui sa luati in considerare depozitarea anvelopelor de iarna, cat timp acestea nu sunt folosite. Mai jos un ghid pas cu pas pentru depozitarea corecta a anvelopelor de iarna:

  • Curatati anvelopele scoase cu apa calda si lasati-le sa se usuce.

  • Verificati cu atentie cauciucurile sa nu fie deteriorate, cum ar fi taieturi si umflaturi.

  • Marcati pozitia anvelopei pe masina, de ex. fata dreapta sau spate stanga.

  • Acoperiti anvelopele cu pungi de depozitare sau saci opaci.

  • Depozitati-le intr-un mediu racoros si uscat, cum ar fi un garaj, pe podea (ideal pe rafturi sau agatate).

  • Daca anvelopele sunt depozitate impreuna cu rotile, agatati-le; daca sunt fara roti, depozitati-le in pozitie verticala.

  • Rotiti anvelopele aproximativ o data pe luna pentru a preveni intarirea acestora in zona de contact cu solul.

  • Inainte de a le monta din nou pe masina dvs., verificati din nou daca exista semne de deteriorare, cum ar fi fisurile si inlocuiti anvelopele deteriorate sau prea uzate pentru a circula in siguranta iarna.



Anvelope de vara: tot ce trebuie sa stiti despre ele