Stiri Auto

Anvelope de sezon sau all season?

Prognoza meteo ne demonstreaza ca vremea este foarte instabila si pe zi ce trece prognozele meteo se schimba considerabil. Asta inseamna conditii de drum nefavorabile pentru soferi si starea a carosabilului precara motiveaza multi soferi sa fie mai atenti la calitatea anvelopelor pe care si le achizitioneaza si tipul de profil ales si producatorul anvelopei. 

Din ce in ce mai multi soferi prefera sa aleaga un producator premium care ofera o garantie a calitatii si investeste constant in noi tehnologii de fabricatie pentru o aderenta optima in detrimentul unor anvelope ieftine de la producatori de buget.

In acest caz exista si o dilema pentru soferii care au preferat pana acum anvelope all season si se gandesc daca pentru noul set de anvelope noi sa achizitioneze pneuri pentru toate anotipumpurile sau se opteze pentru un profil pentru fiecare sezon, anvelope vara, respectiv anvelope iarna. Specialistii auto si jurnalistii din domeniu au intreprins diferite teste pentru a afla obiectiv daca un set de cauciucuri all season ofera aceleasi performante precum un set de anvelope auto de sezon, insa rezultatele sunt evidente.

  • un set de anvelope all season nu ofera aceleasi performante

Motivul este simplu, banda de rulare si compozitia cauciucului din pneurile all season incearca sa imbine performanta si siguranta pe timpul sezonului cald cu cele pentru sezonul rece. Cauciucul din compozitia celor all season contine silicati pentru a-si mentine forma la temperaturi reduse, insa devine foarte moale pe timpul verii la temperaturi ridicate. Distanta de franare este marita considerabil la un set de cauciucuri all season in comparatie cu un set de pneuri auto de sezon.

  • nu set de anvelope nu ofera o durata de viata ridicata

Din cauza folosirii lor pe toata perioada anului, atat la temperaturi ridicate pe timp de vara cat si la minus pe timp de iarna, profilul la pneurile all season se uzeaza intens si are o durata de viata scazuta in comparatie cu folosirea a doua seturi separate de anvelope auto pentru fiecare anotimp in parte.

Acestea dezavantaje sunt indeajuns pentru majoritatea soferilor pentru a se gandi de doua ori inainte de a cumpara un set de anvelope auto all season. De asemenea, un set de anvelope ieftine all season nu ofera o siguranta sporita iar performantele anvelopelor sunt de nivel mediu. Alegeti mereu anvelope de la producatori renumiti ce va pot garanta siguranta unei anvelope de incredere.



Anvelope de sezon sau all season?