Stiri Auto

Analizeaza frecvent starea anvelopelor

Anvelopele sunt cea mai importanta componenta a trenului de rulare al masinii, ele reprezentand singurul contact pe care masina il are cu solul.

Prin urmare, starea pneurilor are un impact major asupra performatei masinii, rapiditatea cu care aceasta raspunde la comenzi si siguranta condusului. Cand atatea responsabilitati cad asupra cauciucurilor, este important sa ne asiguram ca ele sunt intr-o stare perfecta si nu prezinta defectiuni sau alte defecte din natura mecanica.

Analiza pneurilor ar trebui facuta odata la cateva luni sau cand observati o schimbare in modul in care masina se comporta pe drum. Nu este recomandat sa rulati cu masina daca observati defectiuni la anvelope, fie ca ne referim la galme sau taieturi pe flanc. Analiza pneurilor este valabila fie ca aveti anvelope vara, anvelope iarna sau anvelope all season pe masina.

Ce sa analizati la setul de pneuri auto

  • daca prezinta galme sau taieturi

In timp, datorita socurilor mecanice la care sunt supuse anvelopelor in timpul condusului pe drumurile asfaltate prost sau cand loviti borduri, pot aparea galme din cauza rupturii flancului sau chiar taieturi daca loviti o bordura ascutita. Daca observati acest tip de defecte mecanice, nu amanati si cumparati un set de anvelope iarna noi

  • daca sunt uzate peste masura


Acest aspect este valabil in special in timpul sezonului rece, cand inaltimea profilului are o importanta majora in aderenta pe zapada si in zone cu precipitatii abundente. Limita minima mentionata de lege este de 1.6mm, insa e recomandat in timpul sezonului rece sa nu ajungeti pana la acea limita si sa cumparati anvelope iarna noi daca situatia o cere.

  • daca sunt uzate neuniform


Asta se intampla din cauza defectarii sistemului de directie si anvelopele ajunge sa se uzeze mai mult pe interior sau pe exterior. Asta e valabil in special in cazul setului de anvelope vara, cand se circula cu o viteza mai ridicata si gradul de uzura este mai intens.

Acestea fiind spuse, tineti cont de starea anvelopelor si nu circulati cu cauciucuri auto uzate peste limita normala, fiind in jos siguranta dvs si a pasagerilor masinii.



Analizeaza frecvent starea anvelopelor