Stiri Auto

Alege-ti anvelopele camion de iarna

Exista multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a te asigura ca in sezonul rece camionul tau pastreaza performante foarte bune si o siguranta adecvata la rularea in conditiile specifice iernii.

Dar miza aceasta se poate simti si mai mult atunci cand trebuie sa te confrunti cu un carosabil cu zapada si gheata. Pentru a te ajuta sa-ti desfasori activitatea in conditii ideale, mai jos cateva sfaturi utile atunci cand cauti anvelope camion care sa fie optime pe tot parcursul anului si sa ofere si un plus de confort in timpul lunilor de iarna.

Care este anvelopa ideala pentru camioane in regiunile reci?

Chiar daca anvelopele camion nu sunt conditionate de sezon, precum este in cazul anvelopelor pentru autoturisme, este important sa cunoastem anumite aspecte tehnice atunci cand vorbim despre cauciucuri camion.

Pentru o decizie de a achizitiona anvelope camion potrivite, te asteptam pe AnveloSHOP.ro cu o oferta generoasa pentru toate bugetele. Vei descoperi cele mai importante marci de anvelope precum si preturi avantajoase si oferte promotionale.

Durabilitatea anvelopei

Durabilitatea reprezinta mentinerea caracteristicilor originale de performanta ale anvelopelor camion cat mai mult timp posibil. O anvelopa premium durabila nu numai ca previne intepaturile, ci de asemenea, prelungeste si durata de viata si poate contribui la scaderea costului pe kilometru la rularea cu aceasta.

Iti recomandam sa citesti specificatiile pentru a vedea daca anvelopa camionului este conceputa sa ruleze optim in regiuni mai reci. O anvelopa durabilă autentica va avea in mod ideal un compus optimizat pentru o carcasa intarita in scopul de a face fata drumurilor de iarna si un model de banda de rulare mai rigid pentru a rezista la uzura kilometrica. Cu aceste caracteristici performante, este mai probabil ca anvelopa de camion sa ofere economia de combustibil, fiabilitatea si manevrabilitatea pe care o asteptati de la aceasta.

Eficienta anvelopei

Conditiile meteorologice, costul combustibilului, precum si intretinerea sunt factori care au un impact semnificativ asupra activitatii zilnice ale camionului. In calitate de sofer al unui camion, cunoasterea performantei anvelopelor in timp real te poate ajuta sa remediezi problemele care ar putea afecta performanta si sa te pregatesti pentru ceea ce urmeaza.

Alegerea unei anvelope cu RFID sau alta solutie de conectivitate pentru camioane, inseamna ca vei avea acces la cele mai recente date pentru a remedia ineficientele operationale, cum ar fi performanta vehiculului, intretinerea anvelopelor si consumul de combustibil. Toate aceste informatii te pot ajuta sa iei decizii in cunostinta de cauza.

Adaptabilitatea anvelopei

Pentru camioanele care ruleaza in regiuni mai reci, o anvelopa polivalenta care poate rezista de la un sezon de iarna la altul este o alegere ideala. Anvelopele comerciale cu performante excelente pe tot parcursul anului, plus capacitati sporite pentru rularea pe un carosabil cu zapada si gheata pot contribui la timpul de functionare al camioanelor.

Alegeti astfel o anvelopa cu un model de banda de rulare versatil conceput pentru a optimiza franarea, aderenta si manevrabilitatea pe tot parcursul anului. Aceste anvelope prezinta o banda de rulare cu lamele, caneluri si santuri mai adanci care ii permit sa faca fata uzurii zilnice si al tranzitiei prin anotimpuri diverse fara a intampina probleme.

Conform reglementarilor legale

Anvelopele de camioane proiectate pentru conditiile de iarna europene trebuie sa respecte, cele mai noi reglementari. Cele doua marcaje de cautat pe flancul anvelopei sunt M+S (Mud+Snow), respectiv pictograma cu munte si fulg zapada ce se traduce prin 3PSMF (Three-Peak Snowflake), ceea ce reprezinta un gaj suplimentar de performante la rularea in conditii de iarna.

Marcajul M+S indica faptul ca anvelopa este autorizata pentru circulatia de iarna, in timp ce marcajul 3PMSF indica fatul ca anvelopa a fost testata si certificata pentru a functiona pe timp de iarna usoara pana la moderata. Aceste doua marcaje fac parte dintr-un regulament european pentru anvelopele de iarna. Deci, verifica intotdeauna ce marcaje necesita regiunea in care te deplasezi cu un camion. Afla mai multe pe blog.anveloshop.ro.

Recomandarile noastre

In incheierea articolului iti recomandam o serie de anvelope camion, care fara indoiala te vor ajuta sa conduci in siguranta pe orice fel de vreme. Toate aceste modele de anvelope camion le poti gasi pe AnveloSHOP.ro!

SAVA ORJAK 4 PLUS - Anvelopa camion de tractiune care asigura o aderenta ridicata si performanta kilometrica pentru o gama larga de aplicatii. Alte caracteristici ale acestui profil sunt: randament kilometric ridicat, mobilitate foarte buna in conditii de iarna, aderenta imbunatatita pe teren umed si uzura uniforma.

BRIDGESTONE DURAVIS R-STEER 002 - Aceasta anvelopa camion din gama premium prezinta un concept inovator de model care imbunatateste aderenta anvelopelor pe suprafate umede datorita drenarii optimizate a apei de pe carosabil. Ele prezinta in compozitia lor un compus Nano-pro Tech care reduce pierderile de energie, precum si rezistenta la rulare.

KAMA NR-202 - Rentabilitatea si economia atat la cumparare, cat si pentru intretinere este, in general, principalul motiv pentru alegerea unei anvelope camion de marca Kama, in special in cazul unei flote mari de camioane.

MICHELIN X LINE ENERGY Z - O anvelopa camion premium care garanteaza un consum redus de carburant, un randament kilometric crescut, precum si o utilizare polivalenta in transport international in sezonul rece. Alte puncte forte ce trebuie mentionate sunt: aderenta pe suprafete umede si in conditii de iarna, precum si manevrabilitatea sporita.



Alege-ti anvelopele camion de iarna