Stiri Auto

Alege mereu doar anvelope noi

Odata cu venirea sezonului cald, o grija majora a soferilor o reprezinta pregatirea masinii pentru noil conditii meteo si temperaturi mai ridicate.

O schimbare majora ce trebuie facuta odata ce temperatura medie din jur creste peste 7 grade celsius o reprezinta montarea unor anvelope vara potrivite noilor conditii meteo. Aceasta recomandare este spre binele soferilor, fiind dezavantaje majore in rularea cu pneuri de iarna pe timpul verii, printre care se numara uzura intensa intr-un timp scurt, performante reduse si siguranta redusa.

Odata cu aducerea de noi masini second hand din afara la preturi scazute, au aparul multi soferi care prefera sa faca economie in achizitia unor anvelope si aleg sa opteze pentru anvelope second hand. Acest tip de cauciucuri sunt aduse intr-un lot masiv din depozite din tarile din afara, din proveniente de multe ori indoilenice, multe din pneuri fiind luate chiar de pe masini care au fost dauna totala. Prin urmare, nu aveti nicio siguranta in momentul achizitionarii lor si nicio garantie a lor.

Trebuie sa tineti cont ca pe langa defectele care se pot observa cu ochiul liber, precum galme, uzura neuniforma sau pronuntata, mai sunt si defecte la structura anvelopei, in flanc sau in forma ei, care pot aparea in timp si nu se depisteaza cu ochiul liber. Aceste defecte se manifesta fie printr-o directie defectuoasa, sau zgomote la rulare din cauza lipsei de integritatea a flancului anvelopei sau a benzii de rulare.

  • De ce sa cumparati anvelope noi

In momentul in care cumparati un set de anvelope vara noi, sunteti siguri de calitatea si performanta pe care ele o ofera. Primiti o garantie de 2 ani pentru orice defect de fabricare, prin urmare, daca folositi anvelopa in toti acei 2 ani si se manifesta un defect asupra pneului, il trimiteti la garantie si primiti o alta anvelopa sau banii inapoi. In cazul unor pneuri second hand, nu beneficiati de niciun fel de garantie si puteti sa ajungeti la concluzia cand cumparati un set de pneuri folosite considerand ca faceti o economie si sunteti pusi in situatia de a cumpara altele pentru ca devin nefolosibile.

De asemenea, un set de anvelope noi vine si cu un certificat de calitate pe langa cel de garantie, pentru a fi siguri ca primiti o anvelopa de calitate si puteti rula cu ea in siguranta. Trebuie sa tineti cont ca un set de anvelope vara este singurul contact pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea lor are un impact major asupra bunei functionare a masinii si pentru un condus sigur.

Daca trebuie sa cumparati un set de anvelope noi, cea mai rapida si recomandata optiune o reprezinta cumpararea de anvelope online. Le primiti la adresa specificata, intr-un timp rapid si sigur, aveti garantie timp de 2 ani si certificat de conformitate. Nu va supuneti la riscuri care nu sunt necesar ruland cu anvelope second hand si folosit mereu doar anvelope noi potrivite.



Alege mereu doar anvelope noi