Stiri Auto

Alege anvelope auto de calitate

Anvelopele sunt contactul pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare, starea lor are un impact major asupra bunei functionari a masinii.

Expertii in domeniu au demonstrat in continuare ca setul de anvelope auto si starea lui poate imbunatati manevrabilitatea si timpii de reactie la franari sau accelerari bruste. Calitatea pneului tine de multe aspecte, fiind luate in considerare compozitia de cauciuc din pneu, forma benzii de rulare si duritatea flancurilor.

Aceste aspecte sunt important de analizat cand doriti sa cumparati un set de anvelope, indiferent daca aveti o masina cu o capacitate cilindrica ridicata sau mai putin sportiva. Este important de retinut ca aceste aspecte sunt adevarate indiferent daca aveti anvelope vara, anvelope all season sau anvelope iarna. Proprietatile pneurilor au un impact major si asupra condusului de zi cu zi, in special in timpul unei situatii de urgenta, cand trebuie sa franati de urgenta sau cand trebuie sa accelerati.

Este important sa acordati o importanta majora claselor anvelopelor in momentul achizitiei. Clasele respective spun informatii esentiale pe care trebuie sa le stiti despre un profil, pentru a putea face o achizitie potrivita. Clasa de aderenta reprezinta gradul de performanta pe care il va oferi cauciucul in timpul unei folosiri intense. Clasa de aderenta este intre A si E, cea mai dorita fiind clasa A. Un aspect pe care putin soferi il iau in considerare insa este faptul ca o anvelopa cu cat este mai aderenta, cu atat durata de viata a acesteia este mai redusa, pentru ca banda de rulare de cauciuc moale se uzeaza mai rapid.

De asemenea, exista si clasa de consum si clasa de zgomot. Clasa de consum masoara rezistenta anvelopei la rulare si cat de greu inainteaza. Acest aspect este important de analizat daca parcurgeti un nr ridicat de km anual si sunteti interesat si de aspectul consumului. In aceasta categoria intra si clasa de zgomot, pentru multi soferi zgomotul ambiental la rulare avand un impact major la decizia de cumparare.

Prin urmare, fiti atenti la diferitele detalii in momentul achizitiei pentru a fi siguri ca veti face alegerea potrivita. Acest aspect este important indiferent de tipul de masina pe care il aveti, SUV, turism sau limuzina. Orice autoturism are nevoie de cauciucuri auto performante pentru a putea rula la potential maxim si pentru a putea conduce in siguranta.

Nu va recomandam sa optati pentru anvelope second hand, starea lor neputand fi analizata concret si obiectiv. Nu beneficiati de garantie pentru acestea, iar riscul de explozie sau uzura este marit considerabil, tinand cont ca pneurile au fost uzate si pot manifesta diverse probleme care nu se observa la o prima inspectie.



Alege anvelope auto de calitate