Stiri Auto

Ai masina pregatita pentru noul sezon?

Iarna incepe sa-si faca simtita prezenta din ce in ce mai usor in vietile noastre si aduce odata cu ea temperaturile scazute si precipitatii abundente. Orice sofer vrea sa aiba masina pregatita pentru noul sezon, fiind recomandat sa fie facuta o inspectie amanuntita, pentru a fi siguri ca autoturismul va trece cu brio prin iarna. O schimbare importanta ce trebuie facuta astfel incat sa asigure buna folosire a masinii iarna o reprezinta montarea unor cauciucuri de iarna potrivite, care va vor permite sa conduceti fara probleme in timpul sezonului rece.

Va reaminim ca legislatia in vigoare va obliga sa aveti montate anvelope de iarna daca sunt prezente precipitatii sub forma de zapada sau polei pe carosabil, fiind aplicate amenzi de circulatie daca sunteti depistati cu anvelope nepotrivite in timpul iernii. Exista o credinta gresita, precum ca exista o perioada de timp in care trebuie sa rulati doar cu anvelope de iarna, indiferent de conditiile de drum. Obligativitatea pneurilor de iarna este data de precipitatii si zapada, prin urmare, cand sunt fenomene extreme in aprilie de zapada, sunteti in continuare obligati sa aveti montate cauciucuri auto potrivite.

Este important sa faceti achizitia unui set de pneuri auto din timp, pentru a fi pregatit cand vremea poate deveni neprielnica si ramaneti imobilizat. Avantajele achizitie din timp de cauciucuri iarna:

  • puteti alegeti dintr-o gama variata de profile, fiind stocuri noi. Daca va lasati pana in ultima clipa, exista probabilitatea ca sa fiti nevoiti sa cumparati dintr-o gama restransa de anvelope ce au mai ramas pe stoc.

  • Preturi de pre sezon. Preturile dinainte de inceputul iernii sunt in general mai scazute. Puteti sa profitati de asta si sa cumparati dinainte

  • Livrare rapida. Daca comandati din timp, evitati aglomeratie de sezon creata de miile de comenzi data inainte de sarbatori cu cadouri. Astfel nu veti astepta un timp mai ridicat in comparatie cu pre-sezon pentru livrarea anvelopelor si astfel nu veti ramane blocat daca sunteti luati prin suprindere de zapada.

Este prin urmare mai fiabil sa cumparati anvelope online din timp, datorita avantajelor enumerate mai sus. Nu este recomandat sa alegeti pneuri doar dupa motivul pretului si sa optati mereu pentru anvelope ieftine. Tineti cont ca anvelopele sunt o componenta importanta a masinii, prin urmare au o influenta majora atat in modul de condus cat si in siguranta condusului.



Ai masina pregatita pentru noul sezon?