Stiri Auto

Ai masina pregatita pentru concediu?

Concediul de iarna se apropie cu pasi rapizi iar soferii se pregatesc pentru drumurile ce trebuie sa le faca odata cu venirea craciunului, fie la rude, fie la prieteni apropiati sau destinatii de vacanta. 

Masina personala este mijlocul preferat de transport, fiind cea mai facila solutie de a ajunge la destinatia dorita, fara sa fie nevoie sa folositi transportul in comun. Multi soferi insa nu isi inspecteaza atent masina, pentru a fi siguri ca va putea fi folosita fara probleme in perioada concediului, fara sa fie nevoie de reperatii.

Aceasta inspectie trebuie facuta asupra tuturor componentelor ale masinii, fiecare avand un rol important in buna functionare a masinii. O componenta importanta a masinii pe care multi soferi o neglijeaza o reprezinta anvelopele. Pneurile reprezinta contactul pe care masina il are cu asfaltul, prin urmare starea lor este esentiala pentru un condus sigur si lipsit de evenimente. Este important ca anvelopele pe care le aveti sa fie in stare buna, pentru a putea conduce sigur la destinatia dorita.

Prin urmare, inainte de pleca la drum, analizati cu atentie starea setului de cauciucuri auto de pe masina. La ce sa fiti atenti si care sunt martorii care va spun ca trebuie sa schimbati anvelopele cu un set de anvelope noi.

  • crapaturi sau galme pe flanc

Flancul anvelopei intra deseori in contact cu borduri sau alte obiecte ce pot rupe panza din interior, ducand la aparatiei de galme sau rupturi majore. Acest tip de defecte scad rezistenta anvelopei si maresc riscul de explozie cand conduceti cu viteza ridicata. Acest tip de defecte nu trebuie trecute cu vederea, cumparati-va un set de anvelope ieftine noi

  • uzura intensa

Uzura anvelopelor este importanta de observat, in special in timp sezonului rece, unde inaltimea profilului are un impact ridicat asupra performantei pneurilor pe zapada. Limita legala de inaltime este de 1.6mm, insa in timpul iernii e recomandat sa le schimbati cand acestea sunt sub 1.8mm, inaltimea lor fiind cruciala pentru un condus sigur pe zapada.

  • uzura care nu este uniforma

Aceasta este o dovada ca sistemul de directie prezinta defectiuni si necesita reparatie, iar anvelopele trebuie schimbate cu un set de cauciucuri noi, uzura neuniforma afectand unghiul de cadere al anvelopelor iar calitatea condusului are de suferit. Trebuie sa refaceti directia masinii si sa montati anvelope noi.

Acestea sunt martorii ce trebuie urmariti pentru a stii daca este necesar sa montati cauciucuri noi pe autoturim. Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara anvelope noi, va recomandat sa cumparati anvelope online. Preturi scazute si oferte nenumarate.



Ai masina pregatita pentru concediu?