Stiri Auto

Adrenalina driftului se muta la malul marii in ultimul week-end al verii

Cea mai agresiva aripa a automobilismului sportiv, driftul, revine pe 27-28 august, la Constanta, in parcarea centrului comercial Maritimo, cu cea de-a patra etapa a Campionatului National de Drift 2016, eveniment la care vor participa cei mai buni 51 de piloti din Romania si Bulgaria.

Printre cei care vor lua startul in runda de la malul marii, organizata de Clubul Sportiv Romanian Drift Community, se numara dublul campion King of Europe, Calin Ciotan, campionul national en-titre Sorin Ene, liderul actual, bulgarul Stefan Stefanov, dar si instructorii Academiei de Drift, Marius Mitrache si Gabi Imre.

Lupta pentru prima pozitie este mai stransa ca niciodata in acest sezon, iar in prezent nu mai putin de cinci piloti au sanse reale pentru a cuceri primul titlu national de la recunoasterea driftului ca proba sportiva in cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Sorin Ene (209 p) este la doar 18 puncte de liderul Stefanov (227p), in timp ce Razvan Fratianu are 188 de puncte, iar Iulian Jumuga 186 de puncte.

Nu vor lipsi situatiile inedite, sotii Corina si Daniel Popescu numarandu-se printre participanti, in timp ce Valentin Olteanu si fiul sau, Catalin, sunt si ei pe lista. De asemenea, cea mai tanara femeie-pilot de drift din Europa, Kristalina Stefanova, la doar 15 ani, castigatoarea etapei precedente, va ataca la Constanta primul loc la clasa debutanti.

Sambata, 27 august, vor avea loc antrenamentele libere si calificarile, iar duminica sunt programate sa se desfasoare battle-urile, care vor stabili noul campion al etapei. Accesul publicului la evenimentul organizat la centrul comercial Maritimo este gratuit de-a lungul ambelor zile.

Cea de-a patra etapa a Campionatului National de Drift face parte din calendarul de evenimente Mamaia Style al Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, care a semnat in acest sens un acord de parteneriat cu Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

"Suntem mandri sa atragem la Mamaia si concursuri auto oficiale care sa devina marca Mamaia Style. Le pregatim atat turistilor, cat si constantenilor, un eveniment de mare atractie si importanta pentru acest sezon estival. Urmeaza sa avem si o parada si o prezentare a masinilor si echipajelor, iar apoi doua zile de adrenalina maxima in parcarea Maritimo Shopping Center", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, dupa semnarea acordului cu FRAS.



Adrenalina driftului se muta la malul marii in ultimul week-end al verii