Stiri Auto

Accidentul lui Paul Walker: Familia crede ca "bumper-ele" de pe sosea i-au pecetluit soarta

Paul Walker a incetat din viata pe 30 noiembrie, intr-o masina Porsche care a acvaplanat pe marcajele de plastic in relief stradale. Cel putin asa crede familia, alaturi de experti care au facut reconstructia accidentului.

Surse apropiate de familia lui Paul au declarat miercuri in presa americana ca familia actorului a stat in legatura cu experti in domeniul cascadoriei auto care s-au deplasat la locul accidentului si au venit cu o teorie considerata solida.

Expertii sustin ca masinile care merg cu viteza si iau contact cu asa numitele "bumpere" (sau "puncte Bott's") vor intra in acvaplanare si vor pierde controlul.

Punctele Bott's sunt marcaje stradale plasate pe asfalt, in relief, ce pot fi reflectorizante sau nu.  Ele in general demarca sensurile de mers.

Expertii au spus familiei ca o  masina care are o viteza apropiata de 130km/h va pierde aderenta atunci cand loveste o serie de bumpere. Este ca si cum ai merge pe gheata. Iar Porsche-ul Carrera GT a fost si mai mult afectat pentru ca rula cu pneuri de curse care nu au profile aproape deloc.

Porsche a trimis in 2004 un document catre dealerii din SUA, in 2004, cu putin timp inainte de lansarea Carrera GT in care avertiza ca "acest vehicul nu poate fi condus cu o bere in dreapta. Cutia de bere se va sparge si va distruge fibra de carbon de sub console", adaugand ca "trebuie avuta grija cu suprafata pe care mergi, atentie la denivelari, gauri in carosabil, diferente de nivel etc".

VIDEO Accidentul lui Paul Walker, momentul impactului si infernul ce a urmat

Politia nu a gasit o cauza oficiala a accidentului, dar se pare ca de asemenea la aceasta ora ia in calcul un derapaj cauzat de bumpere.

Mecanicii care au avut grija de "masina mortii" au spus ca accidentul s-ar putea datora unei defectiuni mecanice sau de fabricatie.



Accidentul lui Paul Walker: Familia crede ca "bumper-ele" de pe sosea i-au pecetluit soarta