Stiri Auto

Accident grav produs pe supratraversarea improvizată peste A0 din Corbeanca girată de PSD și PNL (Video)

„Supratraversarea” A0 din Corbeanca, adică un pod improvizat pe o stradă locală peste un segment încă necirculat al noii Centuri a Bucureștiului, a produs sâmbătă un grav accident de circulație. Proiectul supratraversării improvizate, unul complet nesigur și periculos pentru circulația din Corbeanca, deși semnalat din timp, a fost girat în ciuda tuturor semnalelor de Sorin Grindeanu (ministrul PSD al Transporturilor), Cristian Pistol (director PNL al CNAIR), Robert Thuma ((Președinte PNL al CJ Ilfov) și Adrian Snagoveanu (viceprimar PNL al comunei Corbeanca).

Ultimul accident din seria celor cinci documentate până acum a avut loc sâmbătă 8 iunie 2024. Pompierii au venit la fața locului după ce o mașină a căzut în râpă trecând peste A0, pe supratraversarea improvizată. Video aici

Din imagini se observă mașina căzută pe o parte lângă una dintre rampele improvizate care prelungește ilegal strada Codrului din Corbeanca, peste A0. Din cauza supratraversarii realizate necorespunzător, șoferul auto nu a observat traseul improvizat și a căzut în șanțul de lângă rampă. Șanțul măsoară la cel mai înalt punct, adică la îmbinarea cu terasamentul A0, o înălțime de aproximativ 2,5 metri, iar acest accident a pus în mod vădit în pericol viața șoferului.

Zilnic, prin acest loc trec sute de mașini, alături de sute de pietoni, iar un accident mortal este doar o chestiune de timp, așa cum am semnalat inițial.

Supratraversarea A0 din Corbeanca despre care am scris, subiect preluat și de o partea  presei centrale, a produs de la inaugurarea din decembrie 2023 cinci accidente documentate. Este posibil să fi fost mai multe, cinci au fost documentate cu planșe foto și video ce vor fi folosite într-un demers legal al cumunității locale.

Cele cinci accidente documentate au avut loc atât pe zona de pod improvizat peste A0 (numită „supratraversare”), dar și pe străzile adiacente acesteia din cauza traficului rezultat prin conectarea DN1 cu cu strâzi locale din Corbeanca improprii traficului auto intens. 

În ciuda tuturor demersurilor realizate de comunitatea locală de a opri punerea în practică a acestui demers periculos pentru viețile locale, „supratraversarea” a fost deschisă în decembrie 2023 pe baza unor documente care nu îi oferă aparent o bază legală și încalcă normele de siguranță rutieră. 

Autoritățile și persoanele menționate la începutul articolului au girat proiectul, considerându-l legal și nepericulos. În fapt, traficul auto rezultat în urma acestui demers a produs și va produce mai departe accidente auto ce se soldează și se vor solda cu victime umane.

Vadim CușnarencuAccident grav produs pe supratraversarea improvizată peste A0 din Corbeanca girată de PSD și PNL (Video)