Stiri Auto

2009 aduce masina electrica mai tare decat Veyronul

Dorinta de a scapa de monopulul arab al petrolului si de poluare naste pasiuni electice printre toti producatorii auto din lume. La Salonul Auto de la Detroit, nume mari din industria auto au prezentat diverse masini electrice cu motorase demne doar de trenuletele pentru copii, ce vor fi lansate undeva prin 2014. Shelby SuperCars nu a fost la Detroit, dar a anuntat productia unui veritabil Veyron pe baza de baterii. Cititi mai jos, sa tot fii "verde"!
Nu ati auzit de Shelby SuperCars (SSC)? Atunci probabil credeti ca Bugatti Veyron este inca masina de serie cea mai rapida de pe Planeta. Nu prea mai e.

SSC a lansat vara trecuta modelul Ultimate Aero. Cu o viteza maxima de 410km/h, Ultimate Aero este mai rapid cu 3km/h decat Veyronul. Si, pentru ca "liniuta" sa fie mai clara, va lansa in 2009 varianta de 434km/h. Gulp!

Veyronul se poate lauda, inca, la numarul de cai putere. Are 1001 si e cel mai tare. Dar SSH se pregateste sa il intreaca si la acest capitol. Si, pentru ca umilinta sa fie completa, o va face cu o masin(ut)a electrica.

Se va numi Ultimate Aero EV (de la Electric Vehicle) si suna mult prea tare ca sa fie adevarat. SSC  spune ca masina va genera de la 200cp pana la 1200cp. Pentru o comparatie, mult asteptatul Tesla Roadster Sport va avea 288cp.

Propulsoarele electrice SSC de peste 1.000cp vor fi rezervate vehiculelor destinate armatei. Aero EV va avea un motor de inceput capabil de 500cp, totul electric.

Motorul va cantari numai 90kg si se va reincarca in 10 minute la o priza standard. Autonomia va fi in jur de 360km. Suna foarte bine fata de mai tot ce am auzit pana acum legat de masinile 100% electrice, fie slabe ca putere, fie slabe ca autonomie.

Aero EV intra in teste din februarie 2009, iar in productie din vara pentru a primi premiul de Cea Mai Rapida Masina Electrica a anului 2009.

Daca aceste declaratii ar fi venit de la Dacia (exemplul este total intamplator), am fi fost sceptici, dar baietii de la SSC au aratat ce pot, desi initial tot ce spun pare de poveste.

Onlinesport Auto


2009 aduce masina electrica mai tare decat Veyronul