Stiri Auto

11 motociclisti condamnati in SUA dupa urmarirea din Bronx a unui Range Rover

11 moticiclisti dintre cei cateva zeci care au urmarit la finalul lunii septembrie un Range Rover pe strazile din New York au primit condamnari pentru infractiuni ca revolta, comportament criminal si talharie. Incidentul a primit o mare atentie in SUA, fiind plecat de pe online si semnalat si de noi pe site la acea vreme, fiind ceva rar, dar si dificil si sensibil de interpretat.

Instantele din SUA au considerat ca soferul Range Rover-ului, aflat cu sotia si copilul de doi ani in masina, a incercat doar sa scape de atacurile motociclistilor. Chiar daca i-a calcat pe mai multi trecand la propriu peste ei, producandu-le fracturi ale picioarelor si o ruptura de coloana vertebrala ce a lasat un om paralizat, soferului SUV-ului nu a fost gasit vinovat de nimic.

Printre cei 11 condamnati se afla si un ofiter de politie in varsta de 32 de ani, aflat in afara serviciului. Acesta a participat la bataie, dupa ce soferului masinii de teren a fost scos in Bronx. El a incalcat legile Politiei SUA, care prevad obligaatia de a raporta incidentul in maxim 72 de ore.

Urmarit si incoltit in doua randuri pe strazile din jurul orasului New York de aproape 100 de moticiclisti, soferulul Range-ului a fost pana la urma prins in trafic in cartierul rau-famat Bronx, acolo unde a fost scos pe geam si batut.

Motociclistul ramas paralizat se va indrepta in justitie contra soferului SUV-ului, existand opinii in SUA ca are sanse de castig.



11 motociclisti condamnati in SUA dupa urmarirea din Bronx a unui Range Rover