Motorsport

RoDrift Games, din nou la Constanța după 6 ani

RoDrift Games revine la Constanța cu un nou eveniment dedicat sportivității și siguranței în trafic, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Zece dintre cei mai bine cotati piloti de drift din Campionatul National vor fi prezenti pe 23 si 24 iulie, intervalul orar 17:00 – 22:00, in zona plajei Modern din Constanta pentru o editie speciala a RoDrift Games by the Sea, acolo unde acestia vor face demonstratii spectaculoase, cu numeroase tandemuri, dar se vor dedica in special in educatia rutiera a tinerilor soferi si pe siguranta in trafic, pornind de la sondajele alarmante care ne pozitineaza pe ultimele locuri in europa in ceea ce priveste numarul mare de accidente rutiere datorate teribilismului si condusului agresiv.

Claudiu Adam, Natalia Iocsak, Gabor Imre, Sorin Ene, Gabriel Imre, Alice Ene, Eduard Nita, Razvan Stan, Stefan Zaharie si Radu Moise, toti piloti cu experienta in Campionatul National de Drift, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, vor fi prezenti alaturi de masinile lor de concurs la o intalnire cu publicul din Constanta, iar ulterior vor face o demonstratie de derapaje controlate.

Astfel, asa cum s-a intamplat la editiile trecute, acolo unde zeci de mii de oameni au fost prezenti, si de aceasta data pilotii vor urma trasee deja stabilite pe circuit, unde vor avea misiuni de indeplinit cum ar fi atingerea unei bile suspendate, parcare laterala in drift, derapaje controlate intre doua puncte fixe sau ocolirea unor obstacole in timpul derapajului controlat.

Pe langa spectacolul oferit de piloti, spectatorii se vor putea bucura si de o experienta inedita, acela de a fi copiloti pentru una dintre cursele de drift. In plus, in permanenta, la fata locului va fi expusa o masina de concurs, acolo unde un instructor autorizat va explica publicului cat de importanta este siguranta intr-o masina de concurs, dar si la ce riscuri se expune un teribilist care alege sa nu respecte regulile de circulatie.

La finalul zilei de spectacol, pilotii vor reveni in paddock, acolo unde vor avea o sesiune de Intrebari si Raspunsuri, dar si de poze, cu fanii prezenti la fata locului. De asemenea, vor organiza si un concurs intre spectatori cu triciclete, iar cei mai buni vor fi rasplatiti cu premii si medalii.

„Siguranta rutiera este primordiala si prin astfel de spectacole organizate vom putea atrage atentia si asupra pericolelor care ne pandesc atunci cand iesim pe strada. De asemenea, ii indemnam pe toti cei care vor sa epateze in trafic, sa se gandeasca de doua ori inainte de a incalca regulile. Totodata le recomandam celor care isi doresc o doza de adrenalina, sa se inscrie in campionatul dedicat clasei street, organizat special pe circuite omologate si bine securizate”, a declarat Denis Alexandru Manea, reprezentant RoDrift.

Asociatia Sportiva Romanian Drift Community a luat nastere in 2014, iar in prezent este principalul promotor al Campionatului National de Drift, organizat sub egida FRAS. In toti acesti ani, sute de tineri au facut pasul spre competitiile oficiale, iar mesajul a fost in permanenta de a goli strazile de teribilisti si mutarea lor intr-un cadru oficial, unde pericolul accidentelor este mult mai redus. RoDrift Games by the Sea - Sportivitate si Siguranta in Trafic este un proiect finantat de Primaria Municipiului Constanta. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit pe toata desfasurarea acestuia.RoDrift Games, din nou la Constanța după 6 ani