Raliuri

Victorie in extremis pentru Jerome France la Super Rally Deva

Campionul național en-titre la super rally, Jerome France, a obținut a treia victorie stagională, din tot atâtea posibile, în runda de la Deva, acolo unde l-a devansat cu doar jumătate de secundă pe Mihai Leu.

Pe un model Nova Proto 03, France a fost cel mai rapid în singura manșă de concurs care s-a desfășurat, cea de-a doua fiind anulată din cauza condițiilor meteorologice.

Până atunci, pilotul francez nu reușise să găsească soluția necesară pentru a obține un timp excelent, încheind antrenamentele doar pe 6. Cu un timp de 03:32,942 în concurs, France i-a devansat pe Mihai Leu (Radical SR8), care a fost cronometrat cu 03:33,451, și pe Costel Cășuneanu (Skoda Fabia RS5), ajuns la finiș în 03:34,404.

Deși cu o accidentare la mâna stângă, acesta din urmă a dominat sesiunea de antrenamente oficiale, cu un 03:35,234. Dacă a ratat victoria la open chiar în manșa oficială de concurs, în schimb Cășuneanu a câștigat la Grupa 2, dar și la Clasa 2B, acolo unde este și lider autoritar după 3 etape.

La Grupa 1 s-a impus France, la Clasa 2A victoria i-a revenit lui Vlad Cosma, iar la GT a câștigat Mihai Beldie. În premieră, victoria la echipe a revenit celor de la Real Racing, Jerome France și Didier Balcaen, care au preluat astfel și conducerea clasamentului după 3 etape.

Pe poziția secundă s-a clasat Impuls Leasing Team, formată din Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache, iar pe 3 a încheiat Unicredit Leasing Super Rally Team, cu Mihai Leu și Andrei Dună. În acest moment, la jumătatea sezonului, clasamentul open îl are lider autoritar pe Jerome France, cu 75 de puncte, urmat de Mihai Leu (51p) și Costel Cășuneanu (48p).

La echipe, Real Racing are 87 de puncte, Impuls Leasing Team a strâns 84 de puncte, iar Unicredit Leasing Super Rally Team are 58. Următoarea etapă va avea loc pe 10 septembrie la Craiova.



Victorie in extremis pentru Jerome France la Super Rally Deva