Raliuri

Victorie clara pentru Simone Tempestini in Raliul Moldovei

Revenit la competitia din Bacau dupa patru ani de pauza, Simone Tempestini a castigat pentru a treia oara in cariera Raliul Moldovei si este din nou mare favorit sa devina campion national absolut. Totul se va decide in ultimele trei etape, care vor avea loc la Iasi, Cluj si Brasov.

Alaturi de copilotul sau Sergiu Itu, Tempestini a avut o prima zi perfecta pe macadamul din Bacau, acolo unde a castigat toate cele 7 probe speciale.

Duminica, atunci cand a fost la limita cu uzul de anvelope, Tempestini a recurs la o strategie de conservare a rezultatului, iar 3 probe au fost castigate de Raul Badiu. Pilotul clujean a revenit pe power stage si super speciala, adaugandu-si astfel in palmares prima pozitie la finalul editiei a 12-a a Raliului Moldovei Bacau.

Podiumul general de la Bacau a fost completat de Sebastian Barbu si de Andrei Girtofan. Avantajul final dintre Tempestini si Barbu a fost de 01:41,9, in timp ce fata de Girtofan a avut un avantaj de peste 3 minute.

In urma acestei etape, Sebastian Barbu a preluat din nou fotoliul de lider cu 187.6 puncte, urmat de Girtofan jr cu 186.2, in timp ce Tempestini are 164 de puncte. De mentionat e faptul ca se iau in calcul cele mai bune 7 rezultate din totalul de 9 runde programate.

Cel mai dezavantajat in acest moment este Girtofan jr, care are puncte in toate rundele de pana acum, in timp ce Barbu are o absenta, iar Tempestini doua raliuri de 0 puncte din cauza abandonurilor. Au mai ramas trei runde: Iasi (macadam), Cluj (asfalt) si Brasov (macadam).

Etapa de la Bacau a avut parte si de o prezenta internationala, cu 5 echipaje din Turcia, Bulgaria si Italia, inclusiv pilotul care s-a impus in ultimele 4 sezoane in tara de la sud de Dunare, Miroslav Angelov. Acesta a fost nevoit sa abandoneze pe a patra proba, din cauza unui accident, intr-un moment in care se afla pe locul 3 la general.



Victorie clara pentru Simone Tempestini in Raliul Moldovei