Raliuri

Un nou Sebastien campion mondial de raliuri

Hegemonia lui Loeb a luat sfarsit dupa ce alsacianul a decis sa participe cu un program redus in acest sezon al WRC, insa un alt Sebastien i-a luat locul in fruntea ierarhiei.

Este vorba de Sebastien Ogier, pilotul principal al constructorului german Volkswagen, care joi seara si-a asigurat matematic titlul mondial in acest sezon.

Ogier a castigat power stage, speciala care a deschis Raliul Frantei si belgianul Thierry Neuville nu mai are nicio sansa sa-l mai invinga pe francez indiferent de rezultatele urmatoarelor probe si raliuri.

In varsta de 29 ani, Ogier devine campion mondial la volanul unui model VW Polo WRC si ii succede conationalului sau Sebastien Loeb, pilot care a castigat nu mai putin de noua titluri mondiale la rand.

Ogier a castigat sase din cele zece raliuri desfasurate pana acum, iar inaintea Raliului Frantei pilotul de la Volkswagen avea un avans de 83 de puncte in fata lui Neuville.

Sezonul de WRC va mai avea doua opriri dupa etapa din Franta. Pilotii se vor mai duela in Spania si Marea Britanie inainte de caderea cortineri peste sezonul 2013.



Un nou Sebastien campion mondial de raliuri