Raliuri

Titlul de campion la super rally se decide la Craiova

Jerome France are nevoie de o clasare pe podium în acest weekend la Craiova pentru a fi sigur că va deveni al treilea campion din istoria Campionatului Național de Super Rally.

Pilotul francez a câștigat toate cele 3 etape desfășurate până acum pe circuit exclusiv urban. Un total de 31 de piloți s-au înscris pentru a patra etapă de super rally din 2021, care va avea loc sâmbătă pe străzile din municipiul Craiova.

Pe un monopost Formula Renault, liderul autoritar al campionatului, Jerome France, poate celebra mâine seară titlul, iar singurul care îi poate amâna sărbătoarea este Mihai Leu.

Pe un Ferrari 458 Challenge, Leu a bifat podium în primele două runde, însă etapa trecută a abandonat chiar în manșa finală.

De la start nu vor lipsi nici alți piloți străini, precum bulgarul Evgeny Yankov (Subaru Impreza), italianul Riccardo Tarabelli (Renault New Clio R3) și belgianul Didier Balcaen (Mitjet 1300), acesta din urmă aflându-se la debutul în super rally.

După ce acum două săptămâni a urcat pe podium în Campionatul European de Raliuri, Norbert Maior vine pentru a doua oară la super rally.

Marea speranță a motorsportului românesc va împărți modelul Mitjet 1300 cu belgianul Balcaen.

Printre mașinile pe care publicul le va putea admira pe străzile din Craiova se mai numără prototipul Norma M20F pilotat de Emil Ghinea, un SpeedCar GT al lui Aurelian Andronache sau un Audi R8 cu Alexandru Șchiopesc la volan.

Prezentarea piloților va avea loc vineri seară în centrul orașului, iar sâmbătă dimineață vor avea loc manșele de calificare, iar de la 12:00 va începe finala celor 12 transmisă în direct pe Look Sport Plus.



Titlul de campion la super rally se decide la Craiova