Raliuri

Tempestini, obiectiv indraznet in Raliul Letoniei: sa urce pe 2 in Campionatul European

De sase ori campion national absolut in Romania, Simone Tempestini vrea sa cucereasca Europa in acest an, iar in weekend, in Letonia, va lua startul in cea de-a cincea etapa a Campionatului European de Raliuri FIA ERC cu obiectivul de a urca pe pozitia secunda in clasamentul general.

In acest moment, la mijlocul sezonului, pilotul clujean se afla pe un incredibil loc 3, cu 55 de puncte, la 10 de locul 2, Nil Solans, si la 34 de puncte in urma liderului Efren Llarena.

Desi initial aceasta etapa nu era in programul sau, Tempestini a hotarat sa concureze in Letonia tocmai datorita faptului ca se afla foarte aproape de un rezultat istoric pentru motorsportul romanesc. Pe un model Skoda Fabia Rally2 si cu Sergiu Itu copilot, Tempestini se va afla astfel printre cei 91 de piloti inscrisi la start.

Nu vor lipsi rivalii sai, spaniolii Llarena si Solans, insa lista este una generoasa, din aceasta mai facand parte nume precum Javier Pardo, Alberto Battistolli, Simone Wagner si Hayden Paddon, ultimul avand inclusiv victorie in WRC.

Pentru a fi sigur ca urca pe locul doi in clasamentul general dupa etapa din Letonia, Tempestini are nevoie de un podium, iar spaniolul Solans sa termine mai jos de locul 6. Un loc in Top 5 i-ar asigura romanului mentinerea pe pozitia a treia a topului european.

Anul trecut, Tempestini si Itu au incheiat pe 10 la prima lor participare cu Skoda Fabia Rally2 in Letonia. „Am facut eforturi pentru a fi prezenti la aceasta etapa, vrem sa luptam pana in ultima secunda pentru visul nostru. Le multumim tuturor celor care cred in noi si vrem sa avem o evolutie cat mai buna in acest weekend”, a spus Tempestini.

Prima proba speciala din totalul de 12 programate in Letonia va avea loc sambata dimineata de la ora 10:35. Raliul se va incheia duminica in jurul orei 19:00.



Tempestini, obiectiv indraznet in Raliul Letoniei: sa urce pe 2 in Campionatul European