Raliuri

Tempestini a relansat lupta în Campionatul Național de Raliuri

Campion national absolut de 6 ori in ultimii 7 ani in Romania, Simone Tempestini a revenit in forta in lupta pentru un nou titlu dupa ce s-a impus fara emotii in Raliul Sibiului, a cincea runda a sezonului in curs.

Clujeanul abandonase in precedentele doua raliuri, iar Sebastian Barbu si Andrei Girtofan luasera un avans considerabil in curs spre marele trofeu.

Pe un model Skoda Fabia Rally 2 si cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a castigat 8 dintre cele 9 probe speciale ale Raliului Sibiului, iar la final a avut un avantaj de 4 minute, 39 se secunde si 3 zecimi in fata lui Bogdan Marisca, ocupantul pozitiei secunde si totodata colegul sau de la Napoca Rally Academy.

Pentru Marisca este primul raliu dupa accidentul din Maramures, acesta alegand in acelasi timp sa schimbe si modelul masinii de concurs, astfel ca la startul din weekend a fost prezent la volanul unei Skoda Fabia Rally2.

Podiumul de la Sibiu a fost completat de Andrei Girtofan, cel care a revenit dupa aceasta etapa pe prima pozitie in clasamentul general al campionatului. Lider inaintea rundei si totodata favorit local, Sebastian Barbu a fost pe 2 in majoritatea timpului, dar o pana pe a opta proba speciala l-a scos din calcule si a incheiat abia pe 4.

Astfel, in acest moment, dupa cinci runde, Girtofan jr este pe 1 la general cu 158,2 puncte, urmat de Barbu, cu 153,6 puncte, in timp ce Tempestini vine din urma, cu 119 puncte. Desi sunt 9 etape, clasamentul final se realizeaza pe baza celor mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.

Norbert Maior (Peugeot 208 R2) a fost din nou surpriza placuta din Top 10, fiind singurul fara o masina cu configuratie Rally2/R5 care s-a “infiltrat” in varful clasamentului. Pe 8 dupa ce initial incheiase pe 6, dar a primit o penalizare de un minut, brasoveanul a obtinut o victorie categorica la 2 Roti Motrice, dar si la RC4.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano va fi Raliul Moldovei Bacau, tot pe macadam, in perioada 5-7 august.



Tempestini a relansat lupta în Campionatul Național de Raliuri