Raliuri

Start excelent pentru Costel Casuneanu la viteza in coasta

Fostul campion national de super rally, Costel Casuneanu, a inceput cu dreptul sezonul, reusind sa castige Categoria I si sa fie pe 2 la general in prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta, care a avut loc la Rasnov. Casuneanu a anuntat ca vrea sa faca sezon complet atat la viteza in coasta, cat si la super rally.

Pilotul stabilit in Bucuresti a fost cel mai rapid la open in recunoasteri si antrenamente cronometrate, desfasurate pe ploaie, insa in mansele de concurs, cand traseul a fost uscat, a avut un duel spectaculos cu monoposturile pilotate de Octavian Ciovica (Radical SR8) si Emil Ghinea (Norma M20).

In cele din urma, s-a clasat pe pozitia a doua, la aproape 5 secunde in urma lui Ciovica si mai rapid cu 1,5 secunde decat Ghinea, care a completat podiumul.

Casuneanu si-a asigurat insa succesul la Categoria I, acolo unde sunt repartizate toate masinile de concurs, cu exceptia monoposturilor. De altfel, la Rasnov, a fost singurul pilot de la turisme care a coborat sub stacheta de doua minute pe cei 3,75 kilometri de traseu.

"Traseul inca era periculos si am vrut sa terminam in siguranta. Nu am trecut acea linie rosie, am mers pana la o limita, insa ne bucuram de victoria la Categoria I, care ne da sperante pentru acest sezon”, a spus Casuneanu, care in 2021 a incheiat sezonul pe locul 3 la categorie.

Urmatoarea cursa pentru Casuneanu va fi etapa de super rally de la Mangalia, etapa unde anul trecut s-a clasat pe locul 3 cu acelasi model Skoda Fabia R5.

Competitia care se desfasoara exclusiv pe circuit stradal in mijlocul oraselor a fost castigata in 2019 de Casuneanu.



Start excelent pentru Costel Casuneanu la viteza in coasta