Raliuri

Simone Tempestini vrea sa isi ia revansa in Raliul Azore

Campionul national absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul in acest weekend in a doua etapa din Campionatul European de Raliuri, organizata in Azore, si e determinat sa incheie in top dupa ce la runda inaugurala a abandonat pe ultimii kilometri.

De sase ori campion absolut al Romaniei, Tempestini si copilotul Sergiu Itu formeaza singurul echipaj romanesc in cea mai importanta competitie de raliuri de pe continent.

In prima runda, organizata tot in Portugalia, dar la Fafe, cei doi au fost in permanenta in top 5, dar din cauza unei iesiri in decor au abandonat cu doar 10 kilometri inainte de final.

Considerat unul dintre favoritii la podiumul final al acestui sezon al FIA ERC, Tempestini tinteste un loc in varful clasamentului din Azore.

“O mica eroare ne-a costat scump in prima etapa, dar invatam din erori si ne dorim sa facem un raliu bun acum. Este clar ca vrem sa ajungem pe podium. Ar fi o premiera pentru noi si suntem deteminati sa reusim”, a spus pilotul de la Napoca Rally Academy.

Peste 80 de echipaje din toata Europa sunt inscrise la Raliul Azore. Tempestini si Itu au mai concurat de doua ori aici, in urma cu aproape opt ani.



Simone Tempestini vrea sa isi ia revansa in Raliul Azore