Raliuri

Simone Tempestini se impune in Raliul Deltei Dunarii

Pilotul echipei Napoca Rally Academy a castigat pentru a doua oara consecutiv Raliul Deltei, fiind urmat de Dan Girtofan si Edwin Keleti. Fata de anul trecut, de aceasta data Tempestini a castigat toate cele 11 probe speciale ale celei de-a 17-a editii a competitiei de la Tulcea, anunta Federatia Romana de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Simone Tempestini a inceput in forta prima zi, castigand toate cele 4 probe speciale ale zilei de vineri, timpii realizati pe buclele de la Telita si Cocosu, parcurse de cate doua ori, instalandu-l in pozitia de lider. In speciala Cocosu 2, echipajul Florin Tincescu / Sergiu Itu a iesit in decor, iar ulterior, din cauza scurgerilor de ulei pe esapament, masina de concurs a luat foc, arzand in intregime. Membrii echipajului de la Napoca Rally Academy au suferit doar contuzii minore, neavand nevoie de spitalizare. Cazul va fi analizat in continuare de Comisia de Competitii FRAS pentru stabilirea exacta a duratelor si modului de interventie.

Sambata, echipajul Simone Tempestini  / Marc Banca si-a marit diferenta fata de urmaritori, reusind sa castige toate probele pana la final, inclusiv Super Speciala din oras. Dan Girtofan si Tudor Marza au mers constant si si-au consolidat pozitia secunda, podiumul fiind completat de echipajul Edwin Keleti / Anton Avram. Gratie parcursului de la Danube Delta Rally® 2016, Sebastian Barbu a urcat pe locul 3 in clasamentul general al Trofeului European de Raliuri ERT, fiind si cel mai rapid pilot al categoriei Doua Roti Motrice.  

La finalul Danube Delta Rally 2016, castigatorul Simone Tempestini a declarat: „Sunt fericit ca am castigat, a fost un raliu perfect si s-a terminat asa cum ne-am dorit. Am avut un ritm foarte bun pe probe si abia astept sa ma intorc aici si anul viitor”.

Ocupantul locului secund, Dan Girtofan, a subliniat si el calitatea intrecerii: „Am incercat sa ma tin cat mai aproape de Simone si cred ca am demonstrat ca avem un ritm competitiv. A fost un raliu frumos, ne-am simtit bine pe probele speciale si le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut”.

Prezent pe intreaga durata a competitiei la Tulcea, presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Norris Mageanu, a apreciat efortul organizatorilor, care a fost completat de evolutia remarcabila a echipajelor:

"Si de aceasta data Raliul Deltei a fost o reusita, iar acest lucru se datoreaza tuturor celor implicati. Felicitari si echipajelor care au concurat la aceasta editie si, cu siguranta, publicul din Tulcea a fost multumit de ceea ce a vazut in cele doua zile de concurs”.

Pe intreg parcursul Danube Delta Rally® 2016 toate rezultatele au putut fi urmarite live pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv la adresa: http://stats.fras.ro/Rally/

Clasament provizoriu CNR Dunlop dupa PS11 (ultima proba):
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5  01:20:08.5
2. Dan Girtofan/Tudor Marza – Skoda Fabia R5 +2:02.2
3. Edwin Keleti/Toni Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +4:41.5
4. Florin Crisan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +7:17.2
5. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T +8:33.9

Clasament provizoriu CNR2 Dunlop dupa PS6 (ultima proba):
1. Adrian Minea/Catalin Basa – Renault Clio  54:31.1
2. Emanuel Resiga/Denisa Draghici – Toyota Celica +02:18.3

Clasament provizoriu European Rally Trophy dupa PS11:
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5  01:20:08.5
2. Dan Girtofan/Tudor Marza – Skoda Fabia R5 +2:02.2
3. Sebastian Barbu/Razvan Hulea – Citroen DS3 R3T  +8:33.9
4. Georgi Geradzhiev/Georgi Gadzhev – Ford Fiesta R2 +11:45.7
5. Raul Badiu/Gabriel Lazar – Dacia Logan +15:55.5

Castigatori clase/categorii CNR Dunlop:

Doua Roti Motrice: Sebastian Barbu
Cupa Dacia: Raul Badiu
Cupa Suzuki: Alexandru Ardelean 
Debutanti: Catalin Grigoriu
Juniori: Raul Badiu 
Clasa 2: Simone Tempestini
Clasa 3: Edwin Keleti
Clasa 5: Sebastian Barbu
Clasa 9: Raul Badiu
Clasa 11: Dragos Dinu
Clasa 13 (istorice): Petru Constantinescu

sursa foto: Attilla Balazs



Simone Tempestini se impune in Raliul Deltei Dunarii