Raliuri

Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 in Campionatul European de Raliuri

Echipajul romanesc format din Simone Tempestini si Sergiu Itu s-a clasat pe locul 9 in Raliul Letoniei, a cincea etapa a sezonului continental, si se mentine pe pozitia a treia la general, la numai 6 puncte de locul secund in Campionatul European de Raliuri.

Dupa o problema tehnica in calificari, acolo unde au fost pe 14, plecand astfel printre primii pe traseul dificil de macadam, romanii au tras din greu pentru a recupera handicapul si sa intre in puncte.

„Am pierdut mult din aceasta cauza, insa am luptat impreuna pentru a ne atinge obiectivul. Am tras pentru fiecare secunda, e complicat sa te gandesti la victorie cand deschizi traseul. Per total suntem multumiti si suntem in obiectivul nostru final, acela de a incheia anul pe podiumul final al Europeanului”, a spus Tempestini la final.

Dupa 12 probe speciale si aproape 190 de kilometri de traseu, Tempestini si Itu, aflati la bordul unui model Skoda Fabia Rally2, s-au clasat pe pozitia a noua in Raliul Letoniei, obtinand astfel 9 puncte.

Pentru ca ocupantul locului 2 in topul general, spaniolul Nill Solans, a fost pe 12, Tempestini s-a apropiat la doar 6 puncte de acesta.

Lider ramane un alt spaniol, Efren Llarena, care a incheiat pe 2 in Letonia. In acest moment, Llarena are 116 puncte, urmat de Solans cu 70 si de Tempestini cu 64.

Pentru Tempestini urmeaza Raliul Sibiului, in perioada 15-16 iulie, cand trebuie sa isi apere victoriile din ultimii ani, iar in perioada 23-24 iulie va fi a sasea etapa din Campionatul European de Raliuri, Rally di Roma Capitale 2022.

In Italia, Tempestini ar fi unul dintre favoritii la podium, etapa fiind una dintre favoritele sale.

„Sper sa gasim resursele necesare pentru a putea reusi asta. E un program foarte aglomerat si care inseamna presiune suplimentare, dar vom face tot posibilul pentru a fi acolo si sa ramanem in lupta pentru top”, a mai completat Tempestini, de sase ori campion national absolut de raliuri.



Simone Tempestini s-a apropiat de locul 2 in Campionatul European de Raliuri