Raliuri

Simone Tempestini, obligat sa isi apere victoria la Raliul Sibiului

Lupta pentru titlu in Campionatul National de Raliuri este mai intensa ca niciodata in acest sezon, nu mai putin de 3 piloti fiind in lupta pentru trofeul pe care Simone Tempestini l-a castigat de 5 ori in ultimii 6 ani, iar Raliul Sibiului din acest weekend se anunta extrem de important in acest context.

In actuala stagiune, desi merge incredibil in European, unde este la doar 6 puncte de un istoric titlu de vicecampion continental, Tempestini a avut probleme pe plan intern, abandonand din cauza unor probleme tehnice la precedentele doua raliuri, in Arges si Bucovina.

Sebastian Barbu a profitat de aceasta situatie, impunandu-se in cele doua etape, si a preluat conducerea in clasamentul general al campionatului, cu 124,8 puncte, fiind urmat indeaproape de Andrei Girtofan, cu 123,4 puncte.

Tempestini se afla abia pe 5, cu 65 de puncte. Astfel, avand in vedere ca Raliul Sibiului are coeficient 1,2, campionul national en-titre este obligat sa se impuna in runda de casa a marelui sau rival Sebastian Barbu.

„Abia astept etapa de la Sibiu, e una dintre raliurile care imi plac cel mai mult si sunt convins ca va fi interesant de vazut pentru fanii motorsportului acest duel. Nu simt o presiune, voi merge sa ma bucur de fiecare kilometru de proba speciala”, a spus Tempestini, invingator clar in ultimele doua editii ale etapei care se desfasoara pe macadam.

Pilotul de la Napoca Rally Academy va reveni pe modelul Skoda Fabia Rally2 cu aceasta ocazie, acelasi model cu care concureaza si in European.

De asemenea, colegul sau de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marisca, se va afla in premiera pe un model asemanator dupa ce in anii precedenti a pilotat un Ford Fiesta R5.

Un total de 70 de echipaje s-au inscris la editia din acest an a Raliului Sibiului, care va debuta joi seara cu startul festiv, in timp ce vineri dupa amiaza se va desfasura prima proba speciala. Runda are parte si de un numar record de modele cu configuratie Rally 2, nu mai putin de 13.



Simone Tempestini, obligat sa isi apere victoria la Raliul Sibiului