Raliuri

Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri

Sixtuplul campion national absolut de raliuri, Simone Tempestini, a reusit cel mai bun rezultat al unui roman in epoca moderna a Campionatului European de Raliuri, reusind sa incheie pe locul 4 in Azore, a doua etapa a competitiei continentale.

Clujeanul, care a facut echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut o zi duminica fabuloasa, cu doua victorii pe probele speciale si alte doua pozitii secunde.

Doar startul gresit de sambata, cand a pierdut secunde pretioase, i-au luat sansa unui podium istoric pentru motorsportul romanesc. Doar 19 secunde a fost diferenta dintre austriacul Simon Wagner si Tempestini in clasamentul final. Romanii au fost elogiati inclusiv de site-ul oficial al FIA ERC pentru evolutia lor de-a lungul zilei de duminica.

In acest moment, Tempestini e pe locul 8 la general in clasamentul continental dupa primele doua etape, cu 23 de puncte, iar daca nu ar fi abandonat in runda inaugurala, cu doar 10 kilometri inainte de final, acestia s-ar fi aflat pe podiumul general, la doar 4 puncte de lider.

Urmatoarea etapa din Campionatul European de Raliuri la care echipajul Tempestini/Itu va lua startul este cea din Canare, programata in luna mai. In urma cu doi ani, acestia incheiau pe 14 la general runda din insulele spaniole.



Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri