Raliuri

Sebastian Ogier obtine al 7-lea titlu mondial in WRC

Sursă foto: https://twitter.com/TGR_WRC

Pilotul francez Sebastien Ogier a cucerit, duminica, al saptelea sau titlu in Mondialul de Raliuri dupa obtinerea victoriei in Raliul Monza.

La volanul unui model Toyota Yaris, Ogier a profitat de abandonul galezului Elfyn Evans, liderul clasamentului general inaintea rundei finale.

Podiumul din Raliul Monza a fost completat de estonianul Ott Tanak de la Hyundai si de spaniolul Dani Sordo, de asemenea pilot pe un Hyundai i20 Coupe.

Mondialul de Raliuri (WRC) a programat doar sapte etape in contextul pandemiei de coronavirus din 2020.

Ogier a obtinut doua victorii, in Mexic si Raliul Monzei, si la final l-a devansat pentru doar opt puncte pe Evans, castigator in Suedia si Turcia.

Au mai obtinut victorii belgianul Thierry Neuville (in Raliul Monte-Carlo), Ott Tanak in raliul de casa din Estonia si Dani Sordo in Italia.

Hyundai a obtinut titlul mondial la constructori, cu cinci puncte in fata celor de la Toyota. Locul trei a revenit celor de la Ford.

Ogier a mai obtinut titlul mondial de sase ori in perioada 2013-2018 alaturi de Volkswagen si Ford.Sebastian Ogier obtine al 7-lea titlu mondial in WRC