Raliuri

Schimbări de clasament la viteză în coastă. Radu Benea urcă pe locul 3

Etapa de viteză în coastă de la Reșița a stabilit noi recorduri pentru traseul de pe Valea Domanului, nu mai puțin de patru piloți fiind diferențiați de un interval de doar 8 zecimi de secundă în lupta pentru câștigarea rundei, toți devansând vechiul record din 2020 cu mai bine de o secundă. 

La turisme, competiția din Banat a adus și o schimbare, Radu Benea, ocupantul locului secund în weekend, urcând pe locul 3 la general.

După victoria de la Mediaș, pilotul timișorean de la Canova Racing a făcut o cursă excelentă și la Reșița. Pe un Ferrari 488 Challenge, acesta a avut două manșe de concurs spectaculoase, reușind să își doboare cu mai bine de două secunde recordul personal stabilit în urmă cu 3 ani. 

Cronometrul s-a oprit la un incredibil 2:13,438, însă victoria i-a revenit în cele din urmă lui Alex Pițigoi (Porsche 992 GT3 Cup), mai rapid cu aproximativ o secundă pe fiecare manșă.

După acest rezultat, Benea, care în etapa a doua nu a punctat deloc, a urcat pe locul al treilea în clasamentul Categoriei I de la Masters, cu 36 de puncte, fiind depășit doar de Alexandru Pițigoi (75p) și Costel Cășuneanu (42p). La final se iau în calcul cele mai bune 5 rezultate din totalul celor 6 runde.

"Pentru noi este un rezultat bun, am luptat pentru fiecare secundă pe care am dat-o jos și faptul că suntem la numai o secundă de recordul all time al traseului înseamnă mult. Ne motivează pentru următoarele etape", a spus Benea.

Celălalt pilot de la Canova Racing, juniorul Nicolas Benea a făcut din nou o etapă foarte bună. Cel mai tânăr pilot din Campionatul Național de Viteză în Coastă, la numai 16 ani, a câștigat din nou divizia debutanților și a terminat al doilea la juniori. Cu 103 puncte acumulate, Nicolas mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura titlul la debutanți.

Următoarea etapă de Masters va avea loc peste numai 12 zile, la Sinaia, pe un traseu care se întoarce în campionat după trei ani de pauză.Schimbări de clasament la viteză în coastă. Radu Benea urcă pe locul 3