Raliuri

Schimbare de lider in Raliul Monte-Carlo. Ogier profita de drumurile inghetate si trece in fata lui Loeb

Sursă foto: https://twitter.com/TGR_WRC

Sebastien Ogier, campionul mondial din 2021, va incepe ziua finala, duminica, cu un avans de 21.1 secunde in fata rivalului Sebastian Loeb.

Aceasta dupa ce Loeb incepuse ziua de sambata, una cu cinci probe speciale in program, la adapostul unui avans de 9.9 secunde.

Dupa o prima speciala castigata de britanicul Elfyn Evans, Sebastian Ogier a marcat cel mai bun timp in specialele 10 si 11, preluand conducerea la general.

La finalul specialei a 10-a, una in lungime de 17 kilometri, Ogier si Loeb se aflau la egalitate perfecta in fruntea ierarhiei.

Ogier a profitat de soselele acoperite de gheata si zapada, punand in fata lui Loeb un avans care il plaseaza in postura de favorit la victoria finala.

Duminica, in ultima zi a Raliului Monte-Carlo, pilotii se vor intrece in patru probe speciale, ultima fiind asa numita Power Stage, in care primii cinci vor primi puncte suplimentare.

Legendarul raliu din Monaco si-a cerut tributul, nu mai putin de trei piloti iesind in decor.

Primul iesit de pe traseu a fost norvegianul Oliver Solberg, urmat apoi de Elfyn Evans si Ott Tanak. Ultimul a abandonat in cele din urma.

Irlandezul Craig Breen a profitat si a urcat de pe sase pe ultima treapta a podiumului la volanul unui Ford Puma.

Ogier si Loeb au castigat impreuna de 15 ori Raliul Monte-Carlo.



Schimbare de lider in Raliul Monte-Carlo. Ogier profita de drumurile inghetate si trece in fata lui Loeb