Raliuri

Sansa istorica pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale

Sixtuplul campion national absolut de raliuri, Simone Tempestini, va reprezenta Romania in acest weekend in tara sa natala, Italia, la a sasea etapa din Campionatul European, Rally di Roma Capitale, si are nevoie de o clasare in Top 4 pentru a urca pe locul 2 in clasamentul general al competitiei continentale.

Dupa ce la finalul saptamanii trecut a obtinut a treia victorie consecutiva in Raliul Sibiului, Tempestini si copilotul sau Sergiu Itu au plecat spre Italia, acolo unde au inceput recunoasterile pentru raliul care se desfasoara la Roma. Este pentru al patrulea an cand cei doi concureaza la aceasta etapa continentala, cea mai buna clasare fiind pozitia a cincea la editiile din 2017 si 2020. Si de aceasta data, acestia se vor afla la bordul unei Skoda Fabia Rally2.

„E unul dintre raliurile care imi place mult, abia astept sa fim la start. Sunt deja cativa piloti care stiu la perfectie traseul si cu siguranta va fi dificil cu favoritii locali, dar sunt convins ca vom reprezenta Romania cu mandrie”, a spus Tempestini, clasat in acest moment pe locul 3 in clasamentul general al Campionatului European de Raliuri.

Cu 64 de puncte dupa cinci etape, la 6 lungimi de locul 2, ocupat de Nil Solans, pilotul de la Napoca Rally Academy poate profita de faptul ca spaniolul absenteaza din cauza unor probleme tehnice de la aceasta etapa si cu o clasare in Top 4 isi poate asigura pozitia secunda. Din spate vin insa din urma Alberto Battistolli (57), Javier Pardo (55) si Ken Torn (50), toti fiind inscrisi la etapa de la Roma. Lider al campionatului este un alt spaniol, Efren Llarena, cu 116 puncte, care nu poate pierde prima pozitie indiferent de rezultatele din weekend.

Raliul va debuta vineri seara cu super speciala organizata in jurul Colosseumului din Roma, iar sambata si duminica vor avea loc celelalte 12 probe speciale, care se vor desfasura pe 186 de kilometri. Pe langa Tempestini-Itu, un al doilea echipaj tricolor va fi la start, format din Alex Filip si Gabriel Lazar, cu un Renault Clyo Rally5.



Sansa istorica pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale